«Δεν συμφωνώ με την τοποθέτηση της διευθύντριας του ΔΝΤ για τις ενδεχόμενες αγροτικές ενισχύσεις», δήλωσε ο βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία Τάσος Χατζηβασιλείου στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Εδώ έχουμε μια νέα πραγματικότητα, έχουμε την κλιματική αλλαγή, η οποία μας πλήττει αφάνταστα, δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη το ζήτημα της στήριξης του πρωτογενούς τομέα, όταν το 30% του προϋπολογισμού της Ένωσης πηγαίνει στην ΚΑΠ», 
τόνισε ο Τάσος Χατζηβασιλείου και συμπλήρωσε πως «είναι ατμομηχανή μας η αγροτική πολιτική; Είναι! Δεν μπορούμε να την αφήσουμε στην άκρη και ας λέει η κ. Γκεοργκίεβα τη δική της άποψη».


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Τάσου Χατζηβασιλείου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία Τάσος Χατζηβασιλείου μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στις Βρυξέλλες

Οι ηγέτες έχουν πάρει το μήνυμα, αλλά δεν ήταν αυτόματη η συζήτηση για τα αγροτικά θέματα στη Σύνοδο Κορυφής, με πρωτοβουλία κάποιων χωρών, με πρωταγωνίστρια στην ομάδα αυτή την Ελλάδα, το θέμα συζητήθηκε στο ευρωπαϊκό συμβούλιο και ευτυχώς αυτό αποτυπώθηκε και στα συμπεράσματα του Συμβουλίου. Προφανώς είναι ένα πολύ πολύπλοκο θέμα που δεν μπορεί να συζητηθεί σε μια Σύνοδο Κορυφής μέσα σε μία και δύο ώρες, αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά εχθές χαίρομαι γιατί οι ηγέτες αντέδρασαν και αποφάσισαν να το συζητήσουν, όμως με θλίβει το γεγονός ότι δεν έγινε αυτόματα αυτή η συζήτηση.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της διευθύντριας του ΔΝΤ για τις ενδεχόμενες αγροτικές ενισχύσεις

Δεν συμφωνώ. Εδώ έχουμε μια νέα πραγματικότητα, έχουμε την κλιματική αλλαγή η οποία μας πλήττει αφάνταστα, δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη το ζήτημα της στήριξης του πρωτογενούς τομέα, όταν το 30% του προϋπολογισμού της Ένωσης πηγαίνει στην ΚΑΠ. Είναι ατμομηχανή μας η αγροτική πολιτική; Είναι! Δεν μπορούμε να την αφήσουμε στην άκρη και ας λέει η κ. Γκεοργκίεβα τη δική της άποψη.

Για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

Το νομοσχέδιο αυτό διευθετεί μια εκκρεμότητα ισότητας και γι' αυτό τοποθετούμε θετικά.