Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού για την οπαδική βία. Υπέρ επί της αρχής ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας,  ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΛ ΛΥΣΗ, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν παρών, κατά ψήφισαν το ΚΚΕ η ΝΙΚΗ και η Νέα Αριστερά.

Υπέρ της τροπολογίας για αγρότες και κατώτατο μισθό ψήφισαν όλοι εκτός από ΚΚΕ και Νέα Αριστερά – Έρχεται νέος αθλητικός νόμος- Τρεις παρεμβάσεις ανακοίνωσε ο Γ. Βρούτσης


Την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για πλήρη αναστολή πληρωμών στο ρεύμα για τους αγρότες αλλά και για τον κατώτατο μισθό στήριξαν όλα τα κόμματα με την θετική τους ψήφο, πλην του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς.

"Να προσθέσουμε όχι να γκρεμίσουμε να βελτιώσουμε το επίπεδό του αθλητισμού σε ένα άθλημά όπως το ποδόσφαιρο που μέσα στα γήπεδα εκκολάπτεται η βια" ανέφερε ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα γήπεδα .

Ολοι συνέβαλλαν με τις παρατηρήσεις τους όλα τα κόμματα όλοι οι εισηγητές αλλά αυτό νομοσχέδιο δεν ήρθε να λύσει όλα τα προβλήματα. Ο υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως σε κάθε νομοσχέδιο θα ενώνω γέφυρες και θα προβάλω ιδέες, και αναφέρθηκε με θετικά λόγια σε όλους τους προκάτοχους του. Μιλώντας για τους προκατόχους του, Ορφανό, Κοντονή, Αυγενάκη σχολίασε πως όλοι συνέβαλαν κάθε φορά με κάτι που πρόσθεταν για τον αθλητισμό.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να κλείσουμε όλα τα κενά με ενότητά.

Η κυβέρνηση με την αποδοχή της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται όλα τα κενά που πρέπει να κλείσουν στο μέλλον. Μέσα στο 2024 φιλοδοξούμε να φέρουμε νέο αθλητικό νόμο μετά από 25 χρόνια. Σκοπός μας να φέρουμε τον πρώτο αθλητικό νόμο να κτιστεί από κάτω μπρος τα πιάνω

Έχουμε την δυνατότητα να ομιλούμε με το οικοσύστημα του αθλητισμού. Ολος αυτός ο κόσμος έχει κληθεί να τοποθετηθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Θέλουμε τις απόψεις όλων για να δομήσουμε ένα νομοσχέδιο από κάτω προς τα πιάνω.

Στις 21 Φεβρουαρίου θα έχουμε για πρώτη φορά τα στοιχεία του αθλητισμού για την χωρα. Δεν τα ξέραμε τώρα θα τα λάβουμε με το νομοσχέδιο που ξεκίνησε ο Λ. Αυγενακης.

Δημιουργήσαμε τον Κούρο και 21 Φεβρουαρίου όλα τα κόμματα θα έχουν στα χέρια τους μια πρωτη έκθεση που θα βελτιωθεί στη παροδο του χρονου.

Αυτή η εφαρμογή θα υπάρχει και στο κινητό ώστε κάθε γονέας να βλέπει τα πιστοποιημένα σωματεία και τους προπονητές. Για πρώτη φορά θα βλέπουμε σε κάθε νόμο, αν βελτιώνεται ο αθλητισμός και οι ομοσπονδίες θα λειτουργούν ανταγωνιστικά.

Η 2η παρέμβαση έχει να κάνει όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης με κάτι που δεν εχει ξαναγίνει στον αθλητισμό. Πριν 18 ημέρες πήρα τα ποσοτικά στοιχειά από το μητρώο και δεν ήταν αντίστοιχά με άλλες προηγμένες χώρες τις Ευρώπης.

Κάλεσα το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να κάνει συγκριτική μελέτη έαν πρέπει να δούμε ένα νέο μοντέλο που αφορά τη ανάπτυξη του κυττάρου του αθλητισμού.

Η 3η παρέμβαση αφορά το χωροταξικό στον αθλητισμό. Αφορά την καταγραφή της ιστοριας αθλητικων εγκαταστασεων στη χώρα. Έχουμε συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με το Μετσοβιο Πολυτεχνείο για να θα μαθουμε με ακρίβεια τοπογραφικών τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα γίνει με μελετη ώστε θα ξερουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις και των δημων.

Από εδώ και περα οποτε αποφασίζεται να φτιάχνεται θα γνωρίζομε με τι κριτήρια φτιάχνεται γιατι, τον σκοπο και τι αθλητική υπηρεσία θα προσφέρει. Θα κοπει ο πολιτικος και ο κομματικος ομφάλιος λωρος και θα φτιάχνεται με αλλους ορους.

Μαζί με την κωδικοποίηση θα συζητήσουμε με τα κόμματα καλοδέχομαι οπουδήποτε άποψη. Δεν υπάρχει εδώ ιδεολογικό πρόσημο. Το 2024 είναι Ολυμπιακή χρονια να δώσουμε ευχη αν πανε καλά στο Παρισι και οι αθλητες μας που θα συμμετέχουν στο Παρισι.