Για τα θέματα εθνικής ασφάλειας και τα τρέχοντα εξοπλιστικά προγράμματα μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος στα Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Σε σχέση με την προμήθεια των F-35, αλλά και τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και εξωτερικής πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου ανέφερε πως «το ερώτημα είναι αυτά που δίνουν στους Τούρκους και αυτά που παίρνουμε εμείς ποιοτικά είναι τα ίδια; Εδώ έχουμε μια τεράστια διαφορά πράγματι, απ’ ό,τι λένε, τα F35 δεν είναι καλά για αναχαιτίσεις αλλά ταυτοχρόνως οι ίδιοι οι στρατιωτικοί λένε ότι από την ώρα που υπάρχουν δύο F-35 σε μια περιοχή, δεν χρειάζεται να εμπλακούν σε αερομαχίες με τους Τούρκους, τα έχουν καταρρίψει από πολύ μεγάλες αποστάσεις τα τουρκικά αεροσκάφη. Επίσης τα F-35 είναι αόρατα στα ραντάρ.

Με αφορμή τα σενάρια περί ενδεχόμενης συνάντησης του πρόεδρου της Αμερικής με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δήλωσε ότι «αν ισχύει αυτή η είδηση, τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι ο μοναδικός που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει επισκεφτεί τόσες πολλές φορές Αμερικανούς προέδρους».

Ερωτηθείς αν έχουν σταματήσει οι Αμερικανοί την πίεση προς την Τουρκία για τους S400, σχολίασε πως «όταν θα γράψουμε την ιστορία αυτής της περιόδου ύστερα από 20 χρόνια θα αναφερθούμε και στη μεγαλύτερη αποτυχία αγοράς οπλικού συστήματος παγκοσμίως, στοίχισε σχεδόν $2,3 δισ. και είναι στα κουτιά. Αυτό είναι απάντηση επειδή έχω βαρεθεί να ακούω για την καταπληκτική πολιτική του Ερντογάν, ο οποίος είναι πολύ σοβαρός πολιτικός, αλλά κάνει και πολύ μεγάλα λάθη, το ένα ήταν τα F-35 που τον πέταξαν απέξω και το άλλο οι S-400 που τους έχει σε κουτιά μέσα και δεν μπορεί να τους βγάλει γιατί αν τους βγάλει, θα βάλει απέναντί του τους Αμερικανούς. Αν τους στείλει πίσω, θα βάλει απέναντί του τους Ρώσους».