«Πολλαπλή πτέρυγα της ΝΔ δείχνει τα δόντια της στον πρωθυπουργό για το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, επισήμανε πως «αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ν.Δ. και στόχος είναι ένα αποτέλεσμα που θα ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό και το 41%».

*Διαβάστε εδώ: Χαμός με ατάκα της Τζάκρη για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους αγρότες - "Κατά το κοινώς λεγόμενο, τον ήπιαμε"

«Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, καθώς δεν ήμασταν δυνατοί στην εκπροσώπηση φορέων όπως οι αγρότες», σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

Ακόμα, επισήμανε πως το κόμμα πρέπει να περάσει σε μια εξωστρέφεια και τόνισε πως στα νοικοκυριά το εισόδημα φτάνει μόλις για 20 ημέρες.

Πιο αναλυτικά, ο Νίκος Παππάς μεταξύ άλλων επεσήμανε: 

"Έχουμε διατυπώσει την αυτοκριτική μας διότι δεν ήμασταν δυνατοί στους ενδιάμεσους θεσμούς κοινωνικής εκπροσώπησης και σε αυτό το σημείο έχουμε βάλει μπροστά την οικοδόμηση δικτύων σε όλα τα πεδία, και στους μικρομεσαίους και στους αγρότες και στους συνδικαλιστές και στην αυτοδιοίκηση. Ήταν ένα έλλειμμα για το οποίο έχουμε κάνει την ανοιχτή και ισχυρή μας αυτοκριτική. Ένα κόμμα το οποίο θέλει να διεκδικεί την εξουσία πρέπει να φροντίζει να έχει την ακτινοβολία, το πέρασμα, την δυνατότητα, τους ανθρώπους σε όλα αυτά τα πεδία. Θα πρέπει να υπερβούμε καθυστερήσεις και αρρυθμίες και να περάσουμε σε μια οργανωμένη εξωστρέφεια".

Παππάς: Να περάσουμε σε ένα ρυθμό οργανωμένης εξωστρέφειας, να καταλάβει ο κόσμος ότι ασχολούμαστε με τα δικά του προβλήματα και όχι με τα δικά μας


Αναφορικά με τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς είπε πως "πρέπει γρήγορα να περάσουμε σε ένα ρυθμό οργανωμένης εξωστρέφειας που δεν έχουμε φτάσει ακόμα ακριβώς για να αντιληφθεί ο κόσμος ότι ασχολούμαστε με τα δικά του προβλήματα και όχι με τα δικά μας. Αυτό είναι μια πάρα πολύ κρίσιμη μετάβαση διότι το εκλογικό σώμα βάλλεται από προβλήματα καθημερινότητας όταν το 50% των νοικοκυριών έχει εισόδημα για τις πρώτες 20 μέρες του μήνα αντιλαμβάνεστε ότι προσδοκά κάποια πολιτική δύναμη με αξιόπιστο τρόπο, και προγραμματικά και πολιτικά, να μιλήσει για αυτά τα ζητήματα.

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντίπαλο τη ΝΔ, σε κάθε εκλογική μάχη μπαίνει για να κερδίσει, προσδοκούμε ότι θα έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό και θα κόψει το βήχα του 41%. Ο κ. Ανδρουλάκης δυστυχώς για άλλη μια φορά βάζει ένα στόχο ο οποίος δεν είναι αυτός που θα περίμενε ο προοδευτικός κόσμος και το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική δύναμη στη ΝΔ διότι αποτελεί έναν πολιτικό χώρο από τον οποίο έχει αποδείξει ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να οργανώνει πολιτικές μεταγραφές κατά το δοκούν ή όποτε το χρειάζεται.

Αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ας κάνει τις επιλογές του ο κ. Ανδρουλάκης και ας αναρωτηθεί ποιον διευκολύνουν αυτού του τύπου οι επιλογές. Κανένα πρόβλημα, εμάς αντίπαλός μας είναι η ΝΔ και επιδιώκουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό. Ο κόσμος καταλαβαίνει και από την χθεσινή τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη ότι η μόνη ανταγωνιστική δύναμη στη ΝΔ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, ο Νίκος Παππάς είπε πως "ισχύουν οι υπογραφές των βουλευτών μας στην πρόταση νόμου. Ο σκεπτικισμός δεν ειναι παράλογο να αναπτύσσεται. Υπάρχουν κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας τα οποία δεν είναι ακόμα έτοιμα να δεχτούν κάτι τέτοιο. Οι βουλευτές έχουμε ευθύνη να υπερασπιζόμαστε αρχές και αξίες αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση το δομικό πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη να γίνει δικό μας πρόβλημα διότι το θέμα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ξεπερνά το νομοσχέδιο αυτό καθεαυτό γιατί έχει βγει η πολλαπλή πτέρυγα της ΝΔ και φαίνεται ότι δείχνει τα δόντια της στον κ.Μητσοτάκη και ο κ. Μητσοτάκης υποχωρεί.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, σημείωσε πως "ο στόχος πρέπει να είναι στόχος ανατροπής, μια ραγδαία αλλαγή του πολιτικού σκηνικού".