"Ο ελληνικός λαός πληρώνει φόρους, καταρρέει ο μύθος της ΝΔ ότι είναι μια παράταξη που διευκολύνει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα με την πολιτική της", είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή "Εκείνη και Εγώ" με τον Θανάση Φουσκίδη και την Στέλλα Γκαντώνα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Ερωτηθείς για το που είναι ο πήχης του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, στον απόηχο και των δηλώσεων Κασσελάκη για το ποσοστό που στοχεύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε: «θέλουμε ένα ποσοστό που είναι να είναι σημαντικά καλύτερο από το τελευταίο».

Διαβάστε ακόμη: Κούλογλου στα Παραπολιτικά 90.1: Μη ρεαλιστικός ο στόχος Κασσελάκη για πρωτιά στις Ευρωεκλογές, προετοιμάζει την αποχώρησή του

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς τοποθετήθηκε για την περίπτωση αποχώρησης του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσιά του κόμματος, σε περίπτωση που τα εκλογικά ποσοστά δεν είναι τα προσδοκώμενα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει περίπτωση αποχώρησής του από την ηγεσία», συμπληρώνοντας ότι «δικαιούται να του δοθεί χρόνος».

Αποσπάσματα από όσα είπε ο Νίκος Παππάς στα "Παραπολιτικά 90.1"


Αναφορικά με την ακρίβεια:

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Ο ελληνικός λαός πληρώνει 7 δις περισσότερα ΦΠΑ από ότι πλήρωνε το 2021, πρόκειται για 40% αύξηση, και το 2022 πλήρωσε τους περισσότερους φόρους που έχει πληρώσει ποτέ εδώ και 27 χρόνια ως ποσοστό του ΑΕΠ. 29% του ΑΕΠ μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές 43%. Συνεπώς καταρρέει ένας μύθος ότι η ΝΔ είναι μια παράταξη η οποία μπορεί αν διευκολύνει τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα με την φορολογική της πολιτική.

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Φταίει ο Μητσοτάκης γιατί πολλαπλασίασε την κρίση η οποία υπήρξε σε διεθνές επίπεδο. 12 χώρες στην ευρωζώνη μείωσαν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και τον φόρο προστιθέμενης αξίας. Στη χώρα μας έχουμε πρωτάθλημα, έχουμε πάρει πανευρωπαϊκό στον πληθωρισμό τροφίμων ποιος φταίει για αυτό;

Ερωτηθείς που βρίσκεται ο πήχης του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε μάχη μπαίνει για να κερδίσει, σε κάθε περίπτωση θέλουμε ένα ποσοστό το οποίο να είναι σημαντικά καλύτερο από το τελευταίο και μια ραγδαία αλλαγή της εικόνας η οποία θα πάψει και την δυνατότητα των στελεχών της ΝΔ σε οτιδήποτε κάνουν όπως η φορολόγηση των μικρομεσαίων με το οριζόντιο χαράτσι, να παραπέμπουν στο 41% που πήρανε στις εθνικές εκλογές. Αυτό θέλουμε να πάψει ως συνθήκη και για αυτό αγωνιζόμαστε.

Ερωτηθείς αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με μονοψήφιο ποσοστό θα φύγει ο κ. Κασσελάκης

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Όπως κάθε ηγεσία δικαιούται χρονο και στον Σ. Κασσελάκη δεν έχει δοθεί χρόνος. Με το που εξελέγη ξεκίνησε ένας ανηλεής πόλεμος εναντίον του και ενάντια στο κόμμα οποίος κατέληξε σε μια αποχώρηση στελεχών και στη συγκρότηση ενός ανταγωνιστικού και πολεμικού σχήματος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.