«Σύσσωμη η Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, και οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Σε θέματα δικαιωμάτων δεν νοείται μικροκομματική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

*Διαβάστε εδώ: Μιλένα Αποστολάκη για επιστολική ψήφο: Εάν η κυβέρνηση κάνει δεκτή την τροπολογία μας, θα ψηφίσουμε ναι

«Έχουμε ήδη καταθέσει τα χαρτιά μας στον Άρειο Πάγο, για να συσταθεί ως κόμμα η Νέα Αριστερά, τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε την πανελλαδική μας συνδιάσκεψη και θα κατεβούμε στις ευρωεκλογές ως κόμμα», επισήμανε.

Όσον αφορά στην επιστολική ψήφο, ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε: «Η κυβέρνηση προτείνει μία διαδικασία μπανανίας, να πηγαίνει ο κούριερ στην Αφρική. Έχει εφαρμοστεί σε 6 χώρες με πολλά προβλήματα».


Η συνέντευξη του Νάσου Ηλιόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, κος Νάσος Ηλιόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με τη στάση της Νέας Αριστεράς για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, είπε: «Δεν πάει η πολιτεία να επιβάλει σε κάποιον να παντρευτεί παρά την θέλησή του, η πολιτεία έρχεται να αναγνωρίσει ένα δικαίωμα για ομόφυλα ζευγάρια να τους αναγνωρίσει το δικαίωμα να μεγαλώνουν παιδιά και να μην είναι αόρατοι. Το κάνει με μισό βήμα η κυβέρνηση, εμείς και το μισό βήμα θα το στηρίξουμε».

«Η ελληνική οικογένεια και τα δικαιώματα των παιδιών δεν κινδυνεύουν από τα δικαιώματα ούτε των γυναικών ούτε των ομόφυλων συμπολιτών μας κινδυνεύουν όμως από την τεράστια πανδημία έμφυλης βίας που υπάρχει», πρόσθεσε.
«Θα θεωρούσαμε τεράστιο λάθος για οποιαδήποτε προοδευτική δύναμη, και αναφέρομαι στη φράση που είχε πει ο κ. Ανδρουλάκης «δεν θα βοηθήσουμε την κυβέρνηση να δέσει τα κορδόνια της», θα το θεωρούσαμε τεράστιο λάθος σε ένα ζήτημα ατομικών δικαιωμάτων να το μετατρέψουμε σε μικροπολιτική κόντρα με την κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ποια θα είναι η στάση των δύο μουσουλμάνων βουλευτών τους στο θέμα της ισότητας του γάμου, απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα η Νέα Αριστερά είναι ενιαία».

Στην ερώτηση πότε θα συγκροτηθεί σε κόμμα η Νέα Αριστερά, απάντησε: «Προχωράει κανονικά η κομματική συγκρότηση, τέλος Φεβρουαρίου θα γίνει η πανελλαδική μας σύσκεψη που θα υπάρξει και η ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Αριστεράς και ετοιμαζόμαστε κανονικά για τις ευρωεκλογές. Τυπικά η κομματική συγκρότηση έχει ήδη γίνει, έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα έγγραφα στον Άρειο Πάγο και προχωράμε κανονικά».

Για την επιστολική ψήφο, είπε: «Ζήσαμε ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα. Η κυβέρνηση έφερε ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό το οποίο μας λεει ότι τις εκλογές θα της κάνουν οι εταιρείες κούριερ. Θα πηγαίνει δηλαδή στην Νότια Αφρική ο Νοτιοαφρικάνος κούριερ θα κάνει τη διαδικασία ταυτοποίησης και με αυτό τον τρόπο θα ψηφίζει ο κόσμος. Μιλάμε για μια διαδικασία μπανανίας, αυτό είναι το πλαίσιο της κυβέρνησης».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τεράστια σκάνδαλα και στην Ιταλία και στην Γερμανία και στην Ισπανία και στην Ουγγαρία για την επιστολική ψήφο», πρόσθεσε.

O Νάσος Ηλιόπουλος στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ" 25-01-2024