«Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ψηφιστεί σχετικά εύκολα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως η στάση της Εκκλησίας ήταν μετρημένη και αναμενόμενη.

Είπε πως ο Μάκης Βορίδης με την αποχή δείχνει τον δρόμο σε όποιον θέλει να έχει μια πιο μετρημένη τακτική. Για τους βουλευτές απάντησε πως θα σταθμίσουν τα δεδομένα και θα αποφασίσουν, σημειώνοντας πως «δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για το πόσοι βουλευτές θα το ψηφίσουν».

«Η Ν.Δ. δεν κινδυνεύει να χάσει ψηφοφόρους προς τα δεξιά της λόγω του ΝΣ για τον γάμο, η Ν.Δ. παραμένει η λογική επιλογή για τον δεξιό ψηφοφόρο. Οι Σπαρτιάτες έχουν ξεφτιλιστεί και η Νίκη δεν έχει κάποια παρουσία στη Βουλή, ενώ του Βελόπουλου δεν έχει μεγάλα όρια».

Σε ό,τι αφορά την κόντρα του με τον Παύλο Πολάκη, είπε πως αναμένει την ερώτηση του κ. Πολάκη για το ΚΕΛΠΝΟ και ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Παύλου Πολάκη. «Προκαλώ τον κ. Πολάκη να συναντηθούμε στη Βουλή, να μου καταθέσει. Έχει φιλοτεχνήσει εικόνα αδέκαστου, κάτι σαν Ρομπέν, όμως το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ έδειξε την περίοδο του Άδωνι "πένα" και εικονικά και πλαστά τιμολόγια επί Πολάκη που πληρώνονταν με εντολή του υπουργού. Εγώ αν ήμουν στη θέση του θα άνοιγα τους τραπεζικούς μου λογαριασσμούς στον εισαγγελέα μόνος μου».

Είπε πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι το πιο ασφαλές και πως έχουν μειωθεί οι θάνατοι από καρδιακά επεισόδια. Διέψευσε τα σενάρια περί συγχωνεύσεων νοσοκομείων.



Ακούστε τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη

O Άδωνις Γεωργιάδης  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ" 25-01-2024



Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε:

Για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

Νομίζω ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί σχετικά εύκολα.

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο ενός «ιερού πολέμου» από άμβωνος

Δεν ανησυχώ. Πιστεύω ότι η στάση της Εκκλησίας είναι μετρημένη και αναμενόμενη. Η Εκκλησία μίλησε όπως έπρεπε να μιλήσει η εκκλησία, σωστά μίλησε. Η εκκλησία θα υπερασπιστεί στη χριστιανική ηθική και τη δική της παράδοση. Δεν νομίζω ότι το έκανε η Εκκλησία με τρόπο ούτε άκομψο ούτε άμετρο. Πολύ ισορροπημένη στάση, πολύ κόσμια, πολύ πολιτισμένη, δεν βλέπω κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ο κάθε βουλευτής έχει γνώμη, έχει αξιοπρέπεια, έχει λογική, θα σταθμίσει ο καθένας τη συνείδησή του και τα δεδομένα. Εγώ θα μείνω σε αυτό που είπε ο κ. πρωθυπουργός ότι υπάρχει ο δρόμος της αποχής που είναι πολιτικά ουδέτερος. Δεν το θεωρώ κάποιο κομβικό σημείο, το νομοσχέδιο θα περάσει, είχε έρθει η ώρα του να περάσει.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα ψηφιστεί με 120 "ναι"

Δεν κάνω ποτέ αριθμητική πρόβλεψη γιατί πιστεύω ότι είναι προσβλητικό για τους συναδέλφους μου να θέλω να προεξοφλήσω τη στάση τους. Νομίζω ότι γενικά η εικόνα θα είναι καλή.

Για την κόντρα του με τον κ. Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο κ. Πολάκης έκανε κάποιες βαρύγδουπες δηλώσεις την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα μου ετοιμάσει ερώτηση στη Βουλή για το ΚΕΕΛΠΝΟ και θα μου κάνει μήνυση. Ο κ. Πολάκης γενικά έχει φιλοτεχνήσει μια εικόνα του αδέκαστου, αδιάφθορού τιμωρού της διαφθοράς και Ρομπέν των Βουνών. Αναμένω με μεγάλη αγωνία την ερώτηση του κ. Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον προκαλώ να την καταθέσει και σήμερα. Ανυπομονώ να συναντηθώ με τον κ. Πολάκη στη Βουλή για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο λόγος που ανυπομονώ είναι γιατί πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον έλεγχο που έγινε σε όλο το ΚΕΕΛΠΝΟ και ενώ η περίοδος Γεωργιάδη βγήκε "πένα" και μπήκαν όλα στο αρχείο, η περίοδος Πολάκη δεν βγήκε "πένα" αλλά έχουμε δει εικονικά και πλαστά τιμολόγια τα οποία πληρώνονταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ με εντολή Πολάκη.

Ερωτηθείς γιατί υποστηρίζει ότι πρέπει να ανοιχτούν οι λογαριασμοί Πολάκη από τον εισαγγελέα

Αν είχε βγει αυτό το πόρισμα για τον Γεωργιάδη να είστε βέβαιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ασχολούνταν με τίποτε άλλο. Εδώ έχουμε ένα πόρισμα που λέει ότι μια εταιρεία πληρωνόταν παράνομα από το ΚΕΕΛΠΝΟ και πολλά από τα τιμολόγιά της είναι εικονικά, και έχουμε τιμολόγια που γράφουν πάνω «διαφωνεί η υπηρεσία με την πληρωμή τους αλλά με εντολή υφυπουργού Πολάκη πρέπει να πληρωθούν». Άρα εδώ έχουμε ευθέως σύνδεση του κ. Πολάκη με μια εταιρεία που πλέον κατηγορείται για εικονικά και πλαστά τιμολόγια και για πληρωμή μέσω δημοσίου λογαριασμού. Μιλάμε για 150 και 200 χιλιάδες τον μήνα. Όταν είσαι ο αδιάφθορος Πολάκης και ξαφνικά υπάρχει αυτό, μόνος σου πρέπει να πας να δώσεις τους λογαριασμούς σου. Εγώ τους λογαριασμούς τους είχα δώσει μόνος μου.

Για την έρευνα για τους θανάτους από ανακοπές και καρδιακά μετά τα εμβόλια

Κάνουμε μια μεγάλη έρευνα για να δούμε αν έχουν αυξηθεί οι θάνατοι από ανακοπές και από καρδιακά αυτά τα δυο χρόνια που μεσολάβησαν από τον εμβολιασμό. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι όχι μόνο δεν έχουν αυξηθεί, αλλά έχουν μειωθεί. Αυτό σημαίνει ότι όλη αυτή η εικόνα της «ξαφνικίτιδας» που καλλιεργείται στο διαδίκτυο από τους αντιεμβολιαστές είναι άλλο ένα παραμύθι ανθρώπων που επιλέγουν να ζουν σε συνωμοσίες για να συνεχίσουν να πολεμάνε σαν τον Δον Κιχώτη τους ανεμόμυλους που φαντάζονται ως γίγαντες των εμβολίων.

Κληθείς να απαντήσει στα σενάρια περί συγχωνεύσεων νοσοκομείων

Δεν έχει υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο, δεν ξέρω πώς βγήκε, δεν υπάρχει σχεδιασμός.

Ερωτηθείς αν φοβάται ότι μπορεί ψηφοφόροι της Ν.Δ. να πάνε προς τα δεξιότερα κόμματα της Βουλής

Η έως σήμερα παρουσία των τριών δεξιών κομμάτων δεν είναι ίδια. Τους Σπαρτιάτες δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος θα τους ξαναψηφίσει, η Νίκη επίσης δεν έχει κάνει κάτι σπουδαίο, δεν έχει δηλαδή δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για μια πολύ έντονη κοινοβουλευτική παρουσία, δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Το μόνο κόμμα που φαίνεται κάπως να ξεχωρίζει από εκεί είναι του κ. Βελόπουλου που έχει μια πιο μαχητική στάση αλλά δεν νομίζω ότι αυτό το κόμμα έχει πολύ μεγάλα όρια, δηλαδή είναι κάπου στα όρια που μπορεί να φτάσει. Νομίζω ότι η Ν.Δ. παραμένει η λογική επιλογή και των δεξιών ψηφοφόρων διότι ο Κυρ. Μητσοτάκης μπορεί να είναι ένας κεντρώος άνθρωπος αλλά από την άλλη ούτε το θέμα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας τον κάνει να αδιαφορεί, ούτε η φύλαξη των συνόρων τον κάνει να αδιαφορεί. Μην ξεχνάτε ότι η οικονομία μας πάει πάρα πολύ καλά χάρη στις πρωτοβουλίες της κυβερνήσεως.