Έπεσαν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το θέμα Πολάκη καθώς παρά την αρχική ενόχληση που υπήρχε από την αρχική αντίδραση του βουλευτή Χανίων εναντίον του γελοιογράφου της Καθημερινής Ηλία Μάκρη, το γεγονός ότι ο βουλευτής Χανίων δεν επανήλθε στο θέμα εκτιμήθηκε από τους συντρόφους του στην Κουμουνδούρου.

Έτσι για την ώρα υπάρχει ύφεση σε αυτό το πεδίο αν και κάποιοι -εξωθεσμικοί παράγοντες- επιθυμούν να σπρώξουν τα πράγματα στα άκρα σε ότι αφορά την παρουσία Πολάκη στο κόμμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Την άλλη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα του isyriza για τις ευρωεκλογές

Εν τω μεταξύ στις αρχές της άλλης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του isyriza για όσους θέλουν να είναι υποψήφιοι με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές.

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν μάλιστα ότι η διαδικασία αυτή θα συνοδευτεί και από ένα βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίο θα προτρέπει όσους επιθυμούν να μπούν σε αυτή την διαδικασία να καταθέσουν τα βιογραφικά τους.

Η Πολιτική Γραμματεία στην συνέχεια θα καθορίσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και μετά θα γίνει εσωτερικό δημοψήφισμα για όσους τελικά θα πάρουν το χρίσμα. Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ότι το πιθανότερο είναι να συγκροτηθεί και ιά επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες.

Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία αυτή δεν προβλέπεται από το καταστατικό η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αντιδράσεις δεδομένου ότι όλες αυτές οι διαδικασίες έχουν πως στόχοι να διασφαλιστεί η σωστή εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή. Η αναζήτησή έχει να κάνει με νέα πρόσωπα τα οποία θα σηματοδωτήσουν την ανανέωση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι έχουν πάρει το χρίσμα


Μέχρι στιγμής οι μόνοι που έχουν πάρει το χρίσμα είναι οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά. Σίγουρος θα πρέπει να θεωρείται και ο Νικόλας Φαραντούρης, αλλά και ο μπασκεμπολίστας Νίκος Παππας. Όπως είναι γνωστό, ο τελευταίος είχε επιλέγει για τον δήμο της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει το σενάριο αυτό.

Παράλληλα, σήμερα ή αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει τα think tank για την Παιδεία και στην συνέχεια για όλους τους αλλους τομείς.