Με μία εισήγηση ενός τετάρτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έδωσε χθες το περίγραμμα της τριήμερης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διεξάγεται στις Σπέτσες. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα θέματα της Οικονομίας, στην ακρίβεια, στη φορολόγηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στα εθνικά ζητήματα, σε αυτά της Παιδείας και της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας και φυσικά στο μεγάλο ζήτημα των ημερών που έχει να κάνει με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Διαβάστε ακόμα: ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες: Τα παραλειπόμενα, οι απουσίες, η συζήτηση γύρω από το τζάκι, η άφιξη Πολάκη και το ντελίβερι (Εικόνες & Βίντεο)

Από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατέφθασαν στο νησί, οι δέκα πήγαν με το πλοίο της γραμμής και οι υπόλοιποι οδικώς μέσω Κόστας. Ανάμεσα στους βουλευτές που βρέθηκαν στον Πειραιά ήταν οι: Χρήστος Γιαννούλης, Πέτρος Παππάς, Μίλτος Ζαμπάρας, Κυριακή Μάλαμα, Καλλιόπη Βέτα, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Γιώργος Καραμέρος, Χαράλαμπος Μαμουλάκης, Γιάννης Σαρακιώτης.

Να επισημάνουμε πάντως ότι παρά τις αρχικές αντιδράσεις που υπήρξαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση των Σπετσών, στη συνέχεια οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ με τη λογική ότι ήταν μία καλή ευκαιρία για να βρεθούν και να τα πουν μετά τη διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πολλοί μάλιστα έλεγαν ότι είναι η καλύτερη ευκαιρία για να διευκρινιστούν πράγματα που έχουν δημιουργήσει εντάσεις στο κόμμα, όπως είναι το θέμα της κομματικής πειθαρχίας.

Δείτε φωτογραφίες:

6088176__4_
6088333
6088524
6088171__3_
6088170__1_
6088247
6088344
6088358
6088359
6088354
6088355
6088353
6088365
6088517

Στο αρχοντικό

Η Όλγα Γεροβασίλη και η Μαρίνα Κοντοτόλη δεν κατάφεραν τελικά να πάνε, ενώ ο Παύλος Πολάκης έφτασε χθες το βράδυ στο νησί καθώς όλη την ημέρα είχε χειρουργεία. Η Ρένα Δούρου και η Αθηνά Λινού θα πήγαιναν σήμερα το πρωί, ενώ η Γιώτα Πούλου και ο Διονύσης Καλαματιανός είχαν υποχρεώσεις σε συνεδριάσεις στις επιτροπές της Βουλής, οπότε αναμένεται να μιλήσουν σήμερα στη συνεδρίαση.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Στις Σπέτσες οι βουλευτές του κόμματος - Η μεταμεσονύχτια άφιξη Κασσελάκη και η συνεδρίαση στο σπίτι του (Εικόνες & βίντεο)

Τριήμερη ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι στο σαλόνι και με προτάσεις

Οι βουλευτές εμφανίστηκαν έτοιμοι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σαλονιού του σπιτιού του Στέφανου Κασσελάκη. Στην οθόνη που έχει στηθεί στο λίβινγκ ρουμ παρουσίασαν με PowerPoint τις θέσεις, τις απόψεις και τις κινήσεις που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα θέματα. Ο τομεάρχης Οικονομικών, Νίκος Παππάς, επικεντρώθηκε στη ρύθμιση του χρέους, στο Φορολογικό και τη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ενίσχυση της περιούσιας του Ασφαλιστικού, ενώ τράβηξε μία «κόκκινη γραμμή» από το νομοθέτημα του Γιώργου Κατρούγκαλου. Ο τομεάρχης Ανάπτυξης, Χρήστος Γιαννούλης, εστίασε στο πώς μπορεί να χτυπηθεί η παραοικονομία και παρουσίασε δύο προτάσεις νόμου για τη βιομηχανία και τη μείωση της γραφειοκρατίας στην επιχειρηματικότητα. Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Χάρης Μαμουλάκης, επικεντρώθηκε στις λύσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αττικής, την ανάταξη των μέσων σταθερής τροχιάς, καθώς και για θέματα υποδομών που έχουν να κάνουν κυρίως με τα αντιπλημμυρικά έργα και την οδοποιία.

«Η μαύρη βίβλος»

Η τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, Κατερίνα Νοτοπούλου, ανέδειξε τη «μαύρη βίβλο» της κυβερνητικής πολιτικής για τα προνοιακά θέματα, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τη στεγαστική κρίση, την αύξηση της βίας μεταξύ ανηλίκων και το Δημογραφικό. Η τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίνα Κασιμάτη, μίλησε για το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Καραμέρος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πλαισίου για την κυβερνοασφάλεια, που δεν θα κινείται στη λογική της καταστολής και των παρακολουθήσεων. Η τομεάρχης Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, θα αναφερθεί σήμερα στις οκτώ ερωτήσεις που έχει κάνει ήδη προς την κυβέρνηση και οι οποίες αφορούν τα Ελληνοτουρκικά και την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Ο τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής, Βασίλης Κόκκαλης, παρουσίασε μια νέα πρόταση νόμου για τους συνεταιρισμούς. Ο τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Συμεών Κεδίκογλου, αναφέρθηκε σε καινούργια μοντέλα και μηχανισμούς που προτείνει το κόμμα για την Πολιτική Προστασία.