Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντηση των Σπετσών θα συζητηθούν στην σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχει αλλαγή κλίματος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή παρά τις αρχικές αντιδράσεις και επιφυλάξεις, πηγές της Κουμουνδούρου επεσήμαναν ότι τελικά δεν αποκλείεται να παραστούν στο κάλεσμα του προέδρου οι περισσότεροι από τους βουλευτές της ΚΟ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι θα πάνε στο κάλσεμα των Σπετσών

Όπως λέγεται, οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και ο χρόνος που πέρασε καταλάγιασε τις όποιες αντιδράσεις ακόμα και την οργή που υπήρχε σε κάποιους. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσοι βουλευτές του κόμματος θα παραστούν στην συνεδρίαση των Σπετσών.

Η Κουμουνδούρου πάντως προκειμένου να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσαν κάποια στελέχη της ΚΟ -με πρώτη την Έλενα Ακρίτα- στο γιατί η συνεδρίαση να γίνει στις Σπέτσες και όχι σε κάποια περιφέρεια από αυτές που έχουν δοκιμαστεί, απάντησε με την ανακοίνωση των αναπτυξιακών συνεδρίων. Πιο συγκεκριμένα, στελέχη ανέφεραν ότι «ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για τον προγραμματισμό των αναπτυξιακών συνεδρίων, για το επόμενο δίμηνο, στις περιφέρειες της χώρας. Πρώτοι σταθμοί, η περιφέρειες Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας».

Οι ίδιοι άνθρωποι ανέφεραν ότι «κατόπιν της σχετικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής, συγκροτήθηκε η επιτροπή στελεχών του κόμματος για τον σχεδιασμό και διεξαγωγή των αναπτυξιακών συνεδρίων, η οποία έθεσε το πλαίσιο των προτεραιοτήτων για τον σχεδιασμό της περιφερειακής ανάπτυξης, με τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων σε κάθε περιφέρεια, την εμπλοκή κάθε συλλογικού φορέα αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη».

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις για την πρόταση Ζαχαριάδη, Ραγκούση, Θεοχαρόπουλου

Εν τω μεταξύ, σχετικά με το θέμα που προέκυψε από την πρόταση των Κώστα Ζαχαριάδη, Γιάννη Ραγκούση και Θανάση Θεοχαρόπουλου - ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο και από την Αριστερά να πάει στους Ευρωσοσιαλιστές- οι πληροφορίες λένε ότι μία πρώτη συζήτηση αναμένεται να γίνει στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αν και τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν έχουν να κάνουν κυρίως με το οργανωτικό μέρος του συνεδρίου - θα καθοριστούν μάλιστα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα γίνει την Παρασκευή- τα στελέχη που κατέθεσαν την σχετική πρόταση θα θέσουν μέσα από τις ομιλίες τους το θέμα προς συζήτηση. Στελέχη της Κουμουνδούρου, τα οποία δεν έκρυβαν την ενόχληση τους, πρόσθεταν μάλιστα ότι θα μπορούσε η πρόταση να κατατεθεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα γίνει την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: "Όχι" στην πρόταση Ζαχαριάδη και Ραγκούση για αλλαγή ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αναπληρωτής γραμματέας, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε, μάλιστα, πως πρέπει «να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες που ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς έχει πάρει για να μπορέσει να υπάρχει μια συμπόρευση και μια συζήτηση με την οικογένεια των Πρασίνων και με την οικογένεια των Ευρωσοσιαλιστών».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αφού ξεκαθάρισε πως η πρόταση τους δεν είναι αντιπαραθετική των όσων λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «δεν θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά διακυβέρνησης και για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουμε σύγχρονη κεντροαριστερά».

Απο την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης στο OPEN αναφέρθηκε στον γενικότερο προβληματισμό που υπάρχει πως «κάτι δεν πάει καλά και κάτι πρέπει να αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ ξεκαθάρισε ότι οι τρείς δεν αποτελεούν νέα τάση.

Σχετικά με το θέμα της Αθηνάς Λινού, η οποία δήλωσε πως έχει παραιτηθεί από τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και τρεις εβδομάδες, στελέχη της Κουμουνδούρου ελεγαν ότι είναι θέμα χρόνου η αντικατάσταση της. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη της ξεκαθάρισε, ωστόσο πως η απόφαση της πάρθηκε εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων της. Διστακτική πάντως εμφανίστηκε σε σχέση με την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών από παρένθετη μητέρα.