Από χθες το βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στις Σπέτσες προκειμένου να επιμεληθεί τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ξεκινάει σήμερα το μεσημέρι και στην οποία θα μετέχει η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα στο νησί θα μεταβεί και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ.


ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση στις Σπέτσες - Ποιοι θα πάνε, πού θα μείνουν

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής Κυριακή Μάλαμα, η οποία αρχικά είχε πει ότι δεν θα πήγαινε στις Σπέτσες γιατί την πειράζει η θάλασσα, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι «μετά τη διήμερη εντατική και αποτελεσματική εργασία μας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη, στα θέματα και στα προβλήματα του πολιτισμού, αναθεωρώ τις σκέψεις μου και θα παρουσιάσω διά ζώσης το Power Point με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες μας για τον πολιτισμό».

Ακόμα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος επρόκειτο να πάει αύριο στις Σπέτσες, καθώς είναι καλεσμένος να μιλήσει σε θεματικό τραπέζι στο Νταβός, θα επιστρέψει τελικά νωρίτερα προκειμένου να παρευρεθεί στις εργασίες της Κ.Ο. από σήμερα. Οι βουλευτές θα αρχίσουν να καταφθάνουν από σήμερα το πρωί στο νησί, άλλοι οδικώς και άλλοι με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν σε δύο ξενοδοχεία, ενώ από τη μοναδική ταβέρνα του νησιού που είναι ανοιχτή ο οικοδεσπότης θα πάρει τα φαγητά για το δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν των συντρόφων του.


Τα "πρωινάδικα"


Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό που φοβίζει περισσότερο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αριθμός των δημοσιογράφων που θα βρεθούν στις Σπέτσες, αν και πηγές αναφέρουν ότι οι κάμερες δεν θα μπορέσουν να πλησιάσουν στο σπίτι του προέδρου. Ο φόβος έχει να κάνει κυρίως με τις ψυχαγωγικές εκπομπές, οι οποίες έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τη ζωή του Στέφανου Κασσελάκη και οι οποίες καταφεύγουν σε διάφορα μέσα για να έχουν ρεπορτάζ.


Ο νόμος Κατρούγκαλου

Η συζήτηση θα διεξαχθεί μέσα σε τρία πεντάωρα (σήμερα το απόγευμα, αύριο το πρωί και το απόγευμα) και η παρουσίαση των Power Points θα γίνει στο σαλόνι του σπιτιού, όπου έχει τοποθετηθεί μία μεγάλη οθόνη.

Στις παρουσιάσεις που θα γίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφράσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους για τους τομείς που έχουν αναλάβει.

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Οικονομικών, Νίκος Παππάς, αναμένεται να καταθέσει μία πρόταση-έκπληξη που θα αφορά τη φορολόγηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Πρόθεση της ηγετικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να τραβήξει μία κόκκινη γραμμή σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό και τον νόμο Κατρούγκαλου, προτείνοντας συγκεκριμένες τομές, ενώ θα γίνεται αναφορά στη σύγχρονη Αριστερά, η οποία δεν θα έχει πολλά κοινά με την περίοδο 2015-2019. Θα υπάρξουν επίσης προτάσεις για τη σωστή λειτουργία των κρατικών επιχειρήσεων, όπως η ΔΕΗ και τα ΕΛ.ΠΕ. Η λογική με την οποία θέλει να κινηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειραφέτηση από τις μνημονιακές πολιτικές που είχαν επιβληθεί από τους Ευρωπαίους. Στη δήλωσή του, μάλιστα, θα κάνει ξεκάθαρο ότι το νέο πρόγραμμα δεν θα κινείται πάνω στα μνημονιακά απόνερα.


Επί ποδός

Εν τω μεταξύ, όλα είναι έτοιμα στο νησί για να υποδεχθούν την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έχει γίνει γνωστό, δύο ξενοδοχεία θα φιλοξενήσουν τους βουλευτές που θα φτάσουν στο νησί, με τις τιμές των δωματίων να φτάνουν έως και τα 80 ευρώ. «Γνωστός και αγαπητός άνθρωπος. Μαζί με τον Τάιλερ είναι καλοί πελάτες. Πού να φανταστούμε ότι ως αρχηγός κόμματος θα μας κάνει διαφήμιση μέσα στον χειμώνα», είπε, μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων Σπετσών, Χρήστος Ορλώφ. «Θα κάνουμε όλοι ό,τι καλύτερο μπορούμε», πρόσθεσε.