Την αποχή του από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία γνωστοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος. Ο μετεωρολόγος δηλώνει ότι είναι θέμα συνείδησης και πώς συγχαίρει τον πρωθυπουργό, καθώς δεν θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας, το οποίο αποτελεί μία "πολιτική πράξη με ισχυρό νόημα δημοκρατίας".

"Προσωπικά θεωρώ ότι το σύμφωνο συμβίωσης θα ήταν αρκετό με μία συγκεκριμένη τροποποίηση. Θα απέχω, επομένως, της ψηφοφορίας, επιθυμώντας να είναι προς όλες και όλους απολύτως σαφές", ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του πάνω για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα της Αθήνας και μετεωρολόγος, έκανε γνωστή τη θέση του μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα, επισημαίνοντας τις αρχές που ακολουθεί, ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για "ένα καθαρά συνειδησιακό ζήτημα".

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Αγαπημένοι μου φίλοι, με απόλυτο σεβασμό σε όλες και όλους σας, είχα υποσχεθεί, ότι με το θάρρος της γνώμης μου, όταν θα ενημερωνόμουν πλήρως και αναλυτικά για το νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, θα έκανα δημόσια δήλωση για να εξηγήσω τι προτίθεμαι να κάνω όταν θα έρθει προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ακολουθεί βίντεο με την τοποθέτηση μου :

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Καλλιάνος - Giannis Kallianos στις Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024

"Φίλες και φίλοι, αισθάνομαι την ανάγκη ως πατέρας, ως πολίτης, ως εκπαιδευτικός, ως βουλευτής και επομένως και ως εκπρόσωπος ενός μεγάλου συνόλου των συμπολιτών μας, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους στις τελευταίες εκλογές να επικοινωνήσω μαζί σας για το ζήτημα του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και την τεκνοθεσία από αυτά που θα έρθει προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Έχω κατ' επανάληψη τονίσει πως πορεύομαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου. Δηλαδή ακολουθώ σταθερά και πιστά συγκεκριμένες αρχές, αξίες, συγκεκριμένα θρησκευτικά πιστεύω που μου έδωσε η οικογένειά μου και που ασφαλώς μεταφέρω και εγώ στη δική μου οικογένεια.

Γνωρίζετε επίσης όλες και όλοι πως είμαι ένας άνθρωπος διαλλακτικός, βαθιά δημοκρατικός, με σεβασμό στις απόψεις και στα δικαιώματα των συμπολιτών μας. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι είναι πολιτική πράξη του Πρωθυπουργού με ισχυρό νόημα δημοκρατίας η δήλωσή του ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για το εν λόγω σχέδιο νόμου το οποίο έχει έναν τόσο δυνατό χαρακτήρα συνείδησης. Προσωπικά τον συγχαίρω για αυτήν την απόφαση.

Επομένως, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω και σεβόμενος ασφαλώς στην γνώμη δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μου οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και με εμπιστεύονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όλα αυτά τα χρόνια, να τους εκπροσωπώ στη Βουλή των Ελλήνων, μεταφέροντας ασφαλώς στο ναό της δημοκρατίας τις ελπίδες τους, τις αγωνίες τους, τις υποδείξεις τους, τα όνειρά τους για το αύριο, δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να ψηφίσω το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Προσωπικά θεωρώ ότι το σύμφωνο συμβίωσης θα ήταν αρκετό με μία συγκεκριμένη τροποποίηση. Θα απέχω, επομένως, της ψηφοφορίας, επιθυμώντας να είναι προς όλες και όλους απολύτως σαφές ότι η θέση μου σε ένα καθαρά συνειδησιακό ζήτημα δεν έρχεται σε αντίθεση με την πλήρη και απόλυτη στήριξη μου δίπλα στη Νέα Δημοκρατία και δίπλα στον Πρωθυπουργό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είχα σημειώσει στις συνεντεύξεις μου το τελευταίο χρονικό διάστημα τη θέση μου ότι ο διάλογος, η συναίνεση, η σύνθεση απόψεων, ο σεβασμός στη γνώμη των άλλων, όλα αυτά βρίσκονται στο DNA της Νέας Δημοκρατίας. Εκτιμώ λοιπόν ότι οι διεξοδικές διαδικασίες των τελευταίων ημερών, αναφορικά με την ενημέρωση για το σχέδιο νόμου, επιβεβαίωσαν τις δηλώσεις μου αυτές και χαίρομαι πραγματικά γι' αυτό. Συνεχίζω σταθερά και εποικοδομητικά το έργο μου, δίπλα στους συμπολίτες μου ασφαλώς, αλλά και δίπλα στην κυβέρνησή μας".