«Στην εξεταστική για τα Τέμπη υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης της τραγωδίας», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον Αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη, ο βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής.

Ο Παναγιώτης Δουδωνής τόνισε πως προσβάλλεται η μνήμη του νεκρού μηχανοδηγού, για να αποδοθούν ευθύνες σε αυτόν για όλα τα κακά που συνέβησαν.

Διαβάστε ακόμα: Τραγωδία στα Τέμπη: Hellenic Train και ΡΑΣ έκριναν κατάλληλο τον άτυχο οδηγό 10 μόλις ημέρες αφότου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ρίου

Αναφορικά με το θέμα της ισότητας στον γάμο, σημείωσε: «Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε ταχθεί υπέρ της ισότητας στο γάμο».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Παναγιώτη Δουδωνή στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τη συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών:

Π.ΔΟΥΔΩΝΗΣ: Στην ουσία έχουμε ένα δεύτερο ζήτημα μετά την τραγωδία που είναι η συγκάλυψη και είναι ένα δεύτερο έγκλημα. Σε πρώτη φάση αυτό έγινε δια της αποσιωπήσεως δηλαδή ότι όλα πήγαν να πέσουν στις χρόνιες παθογένειες, στο ανθρώπινο λάθος ότι δεν φταίει κανείς. Γιατί όταν λέμε ότι φταίνε οι χρόνιες παθογένειες λέμε ότι δεν φταίει κανείς, αυτό έλεγε η κυβέρνηση. Σε δεύτερη φάση αυτό πήγε να οδηγηθεί σε μια συγκάλυψη δια της φλυαρίας διότι δεν μπορείτε να διανοηθείτε το βαθμό στον οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία οδηγεί σε σχοινοτενείς διαδικασίες με άσχετα ερωτήματα, με μάρτυρες οι οποίοι είναι υπουργοί διατελέσαντες πριν από 20 τόσα χρόνια για όλα αυτά βέβαια ευθύνεται και το ΚΚΕ που πήγε την εξεταστική από κτίσεως κόσμου. Αλλά τώρα έχουμε μια τρίτη φάση που είναι η πλέον εξοργιστική και προσβλητική για τη μνήμη των νεκρών που είναι η φάση κατά την οποία προσβάλλεται η μνήμη του νεκρού μηχανοδηγού για να αποδοθούν σε αυτόν όλα τα κακά τα οποία συνέβησαν.

Π.ΔΟΥΔΩΝΗΣ: Η διαφορά εδώ σε σχέση με τις προηγούμενες εξεταστικές είναι ότι έχουμε να κάνουμε με δεκάδες αδικοχαμένους ανθρώπους και αν δεν μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός σε αυτό πια ξεπερνάει κάθε όριο. Καταλαβαινω ότι έχουν έναν κομματικό πατριωτισμό αλλά από την άλλη εδώ έχουμε να κάνουμε με νεκρούς αδικοχαμένους, και να φτάνουμε να κατηγορούμε τον νεκρό μηχανοδηγό και να προσβάλλουμε τη μνήμη του γιατί είχε ένα πρόβλημα υγείας για το οποίο υπήρξε ιατρική πιστοποίηση ότι δεν συνέτρεχε λόγος να τον εμποδίζει στα καθήκοντά του και τη στιγμή που δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της δράσης του μηχανοδηγού ή της κατάστασης της υγείας του και του δυστυχήματος ε, δεν ξέρω τι να πω, για μένα σταματάνε τα λόγια.

Π.ΔΟΥΔΩΝΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ κράτησε μια διακριτή στάση σε όλα αυτά, είπε «δεν θέλω την εξεταστική, δεν την ψηφίζω γιατί θέλω προανακριτική» και είπαμε ότι η ψήφος στην εξεταστική σημαίνει καταψήφιση της προανακριτικής. Εμείς ζητήσαμε τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και είπαμε ότι μόνο αυτή μπορεί να οδηγήσει στην αλήθεια γιατί σε σχέση με κάτι που έχει αιτιώδη συνάφεια με το δυστύχημα δηλαδή την σύμβαση 717 που αν υπήρχε η τηλεδιοίκηση τα παιδιά θα ζούσαν, δεν θα πάμε σε βάθος αλλά θα συζητάμε γενικώς και αορίστως με πολλά πορίσματα. Αυτό που δεν μπορούσα να φανταστώ είναι ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κατηγορούμε νεκρούς, να προσβάλλουμε τη μνήμη τους, να φτάνει η οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού να στέλνει εξώδικο στην εξεταστική και να γίνεται όλη αυτή η διαδικασία με έναν τέτοιο εξόφθαλμο τρόπο ούτως ώστε όχι να αποσιωπηθεί αλλά δια της φλυαρίας να αποκρύβει η αλήθεια. Έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών:

Π.ΔΟΥΔΩΝΗΣ: Έχουμε μια πάγια θέση και είναι και στα προγράμματά μας πάρα πολλά χρόνια υπέρ της ισότητας στο γάμο. Δεν έχουμε δει το νομοσχέδιο αλλά στην ουσία η στάση μας είναι θετική επί της αρχής. Άλλα ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν υποστηρίζεται από τους αρμόδιους υπουργούς δίνει τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να το στηλιτεύσει αυτό το γεγονός και ταυτοχρόνως να έχει μια στάση αρχών αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει υπουργική πειθαρχεία δεν μπορεί κανείς να αξιώνει την ύπαρξη κομματικής πειθαρχίας.