Στις αρχές Μαρτίου θα είναι ορατές οι μειώσεις τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ από την εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν αυτή ή την επόμενη εβδομάδα και εξήγησε ότι θα δοθεί χρονικό διάστημα λίγων ημερών στις εταιρείες ώστε να διορθωθούν οι κατάλογοι.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μάλιστα, έκανε γνωστό ότι θα ανακοινωθούν τα τιμολόγια των εταιρειών πριν από τα μέτρα, αλλά και πώς διαμορφώθηκαν μετά τις μειώσεις.

Κώστας Σκρέκας για βρεφικό γάλα: "Θέλουμε να προσεγγίσουμε τον μέσο όρο της Ευρώπης, γι’ αυτό μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους"

Αναφερόμενος στον υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα, ο Κώστας Σκρέκας σημείωσε ότι έχουν αναληφθεί δράσεις και έχουν μπει στο τραπέζι όπλα με σκοπό να αποκλιμακωθεί.

Σχετικά με τις αυξημένες τιμές του βρεφικού γάλακτος που παρατηρούνται στη χώρα μας, ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι θέλουμε να προσεγγίσουμε τον μέσο όρο της Ευρώπης, γι’ αυτό μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.

Διαβάστε ακόμα: Κώστας Σκρέκας: Η κυβέρνηση παίρνει βαριά μέτρα κατά της ακρίβειας

Ο ίδιος ανέφερε, ακόμη, ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τυχόν ευρήματα για αθέμιτη κερδοφορία εφόσον διαπιστωθούν από τη ΔΙΜΕΑ.

Τέλος, ο Κώστας Σκρέκας διεμήνυσε ότι «δεν θα διστάσουμε να ανακοινώσουμε τα πρόστιμα, όπως, άλλωστε, γίνεται ήδη».