Είμαστε ιστορικά υπέρ των δικαιωμάτων, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και στη Στέλλα Γκάντωνα, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος.

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για τα επικείμενο σχέδιο νόμου που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών απάντησε ότι "εμείς έχουμε ταχθεί ιστορικά υπέρ των δικαιωμάτων αλλά στην προκειμένη περίπτωση για μένα δεν τίθεται καν αυτό το επίπεδο της συζήτησης. Το θέμα το οποίο συζητάμε με τόσο πάθος έχει λυθεί και έχει λυθεί και με την ψήφο της ΝΔ σε μεγάλο βαθμό και με τις ευλογίες της εκκλησίας".

Στη συνέχεια, προσέθεσε ότι "αυτή τη στιγμή δύο γυναίκες μπορούν να κάνουν ένα σύμφωνο συμβίωσης και η μια από αυτές μπορεί να μείνει έγκυος και να κάνει ένα παιδί. Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει με δύο γονείς ίδιου φύλου στην Ελλάδα νομιμότατα και χωρίς κανέναν να φέρνει αντίρρηση σε αυτή τη διαδικασία. Ένας άνδρας μπορεί να μείνει με ένα παιδί και να κάνει σύμφωνο συμβίωσης με έναν άλλο άνδρα άρα το θέμα το οποίο προτάσσουνε αυτοί που έχουν αντίρρηση στο νομοσχέδιο ότι δύο γονείς ίδιου φύλου δεν μπορούν να μεγαλώσουν ένα παιδί στην Ελλάδα έχει λυθεί εκ των πραγμάτων άρα συζητάμε να υπάρχει το νομικό πλαίσιο το οποίο επιτρέπει στο γονέα ο οποίος συμβιώνει με τον φυσικό γονέα του παιδιού να έχει τη σχέση με το παιδί ώστε να μην βρεθεί το παιδί ξαφνικά ορφανό αν πάθει κάτι ο φυσικός του γονέας".

"Άρα όταν κάνουμε μια τόσο παθιασμένη συζήτηση βάζουμε μέσα την Εκκλησία, τα κόμματα για ένα θέμα που έχει λυθεί εκ των πραγμάτων από τα πράγματα πιστεύω ότι κάνουμε λάθος, αποπροσανατολίζουμε και διχάζουμε την κοινωνία πάνω σε ένα θέμα το οποίο έχει λυθεί. Πριν από οκτώ χρόνια ψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης καταστράφηκε η ελληνική κοινωνία από το σύμφωνο συμβίωσης;", δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Παύλος Γερουλάνος για μη κρατικά πανεπιστήμια

"Πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να δούμε το νομοσχέδιο πριν αρχίσουμε να σπάμε ο ένας το κεφάλι του άλλου διότι σαφέστατα υπάρχει και στην κοινή γνώμη αλλά και στο νομικό πλαίσιο χώρος για να λυθούν θέματα τα οποία αφορούν τα πανεπιστήμια αν κάνουμε αυτή τη συζήτηση με έναν σωστό τρόπο", επεσήμανε ο Παύλος Γερουλάνος στα Παραπολιτικά 90,1.

"Δηλαδή αν πούμε καταρχήν πως δυναμώνουμε το ελληνικό πανεπιστήμιο γιατί δεν θα δυναμώσει το ελληνικό πανεπιστήμιο αυτόματα από την έλευση ιδιωτικών πανεπιστήμιών άρα χρειαζόμαστε μια στρατηγική ενδυνάμωσης του ελληνικού πανεπιστημίου, αυτό το χρειαζόμαστε έτσι κι αλλιώς είτε περνάει αυτό το νομοσχέδιο είτε όχι", είπε και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι "θα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα το οποίο θα διασφαλίζει ότι οι όποιες σπουδές στην Ελλάδα δημόσιες ή μη πρέπει να έχουν ένα συγκεκριμένο στάνταρτ. Αυτό πρέπει να διασφαλίζεται και στο δημόσιο πανεπιστήμιο και σε οτιδήποτε άλλο βρει έδρα στην Ελλάδα και τέλος να ξεκινήσει μια διαδικασία να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία πανεπιστήμια τα οποία έχουν αποδείξει ότι η παιδεία που προσφέρουν είναι πολύ ανώτερη από το οποιοδήποτε τίμημα ζητάνε για αυτή την παιδεία".