Στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια υπάρχουν αξιακές διαφορές, δεν πρέπει να καταργήσουμε το πρότυπο πατέρας μητέρα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

*Διαβάστε εδώ: Παύλος Μαρινάκης για Σαμαρά: “Ούτε έκανα ούτε πρόκειται να κάνω μαθήματα σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ” - Τι είπε για Βορίδη

Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε πως το θέμα του γάμου μπορεί να επιλύεται με το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ επανέλαβε πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.


Η συνέντευξη του Κώστα Καραγκούνη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Κώστας Καραγκούνης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Ερωτηθείς γιατί δεν πείστηκε να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, απάντησε: «Μιλάμε για ένα αξιακό ζήτημα και καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν αξιακές διαφορές, αυτό που εγώ υποστηρίζω είναι ότι δεν πρέπει να καταργήσουμε το πρότυπο πατέρα-μητέρα».

«Όντως υπάρχουν ζητήματα που ανακύπτουν και αναφύονται νομίζω ότι μπορούμε αυτά να τα λύσουμε μέσα από την τροποποίηση του υφιστάμενου πλαισίου χωρίς να μπαίνουμε σε γενικότερες τροποποιήσεις του οικογενειακού δικαίου που δημιουργούνται και προβλήματα και με την παρένθετη μητέρα αλλά και με άλλα ζητήματα όπως οι σχέσεις γονέα 1 γονέα 2», επισήμανε.

«Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο, θα μπορούσε ίσως να βρεθεί ένας κοινός τόπος σε αυτή την λογική δηλαδή το να υπάρξει ένας κοινός τόπος μέσα από το υφιστάμενο πλαίσιο ώστε και να λύσουμε την αναγκαιότητα και να μην δημιουργήσουμε ένα δεύτερο οικογενειακό δίκαιο στο οποίο και πάλι θα πάμε σε αξιακά ζητήματα», τόνισε.