Δεν υπάρχει ισότητα με αστερίσκους, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ανέφερε ότι ''πρέπει να μπει και ο τεχνοκρατισμός στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαίο το κόμμα μας να δουλέψει επαγγελματικά και σωστά. Έχω έτοιμα τa power point και τις προτάσεις μου, συμφωνώ ότι πρέπει να τελειώσει το όχι σε όλα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τον γάμο των ομοφύλων, τόνισε πως'' ό,τι καλό υπάρχει ως αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να το στηρίζουμε. Είναι θέμα ταυτοτικό, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το νομοσχέδιο. Για εμας τα δικαιώματα είναι ταυτοτικό θέμα''.

Ακόμα και ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος, έχει ανάγκη ανανέωσης, πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο Χάρης Μαμουλάκης επεσήμανε:

Αναφορικά με τη συνάντηση των Σπετσών

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Η συνάντηση αυτή έχει ένα έντονα τεχνοκρατικό υπόβαθρο. Επιτέλους ο τεχνοκρατισμός μπαίνει και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ υπό την έννοια ότι το είχαμε και ανάγκη. Ένα από τα ζητήματα που έπρεπε να αναπτύξουμε και να ενισχύσουμε ήταν και μια τεχνοκρατική διάσταση στον πολιτικό μας λόγο, αυτό μπορεί να δομηθεί σε αυτή τη διήμερη συνάντηση. Το PowerPoint το έχω έτοιμο, σήμερα το μεσημέρι το αποστέλλουμε ώστε να υπάρξει μια ώσμωση και μια συνολική καταγραφή.

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Ο κόσμος προχωρά ακόμα και ο ευρύτερα προοδευτικός χώρος έχει ανάγκη επικαιροποίησης, ανανέωσης και ανανέωση συνιστάται και σε μεγάλο βαθμό με μια τεχνοκρατική προσέγγιση των πραγμάτων. Δεν μιλάω μόνο για αριθμούς οφείλουμε να καταθέσουμε όλοι οι τομεάρχες συγκεκριμένες προτάσεις νόμου για το 2024. Και απολογισμό και χάραξη ενός οδικού χάρτη για το 2024 τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές αλλά και επιτέλους προτάσεις νόμου.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Δεν υπάρχει ισότητα με αστερίσκους. Εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη διαχρονικά γραμμή την οποία θα ακολουθήσουμε μέχρι τέλους με την ψήφιση του νομοσχεδίου βεβαίως δεν μπορείς να συζητάς με σιγουριά κάτι αν δεν το δεις.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την άποψη του κ. Μαντζουράνη ότι έχει τελειώσει η εποχή του «όχι σε όλα» και ότι θα πρέπει ότι καλό έρχεται να το ψηφίζουν

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Ασφαλώς, ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι να είναι χρήσιμη, σαφέστατα επικριτική όπου πρέπει να είναι και με ένα προγραμματικό, δομημένο και τεκμηριωμένο λόγο άρα αυτό που είπε ο κ.Μαντζουράνης εναρμονίζεται πλήρως με τα δικά μου πιστεύω.

*Διαβάστε εδώ: Συρεγγέλα στα Παραπολιτικά 90,1: Σε θέματα συνείδησης δεν μπαίνει κομματική πειθαρχία