Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι πρόκειται να καταψηφίσει τη διάταξη που προωθεί το Μαξίμου, υπενθυμίζοντας και την αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «σε αξιακά ζητήματα ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Εγώ θα καταψηφίσω, δεν θα απέχω, θα καταψηφίσω. Ο Πρωθυπουργός θέλει να περάσει ο νόμος, τώρα το πώς θα περάσει».


Ευριπίδης Στυλιανίδης: Πρέπει να προστατεύσουμε την αξία της οικογένειας

«Εδώ έχουμε μια σύγκρουση ενός ατομικού δικαιώματος που είναι κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που έχει ενσωματώσει η Ελλάδα. Πιστεύω ότι η λύση μπορεί να υπάρξει με συμπλήρωση διατάξεων του οικογενειακού δικαίου στο σύμφωνο συμβίωσης», είπε ο κ. Στυλιανίδης, μιλώντας στον ANT1.

*Διαβάστε εδώ: Παύλος Μαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Δεν αντιδικώ με τον Αντώνη Σαμαρά, απλά είπα την αλήθεια

Συμπλήρωσε ότι «αν η Πολιτεία νομιμοποιήσει έναν άλλο τύπο οικογένειας, πέρα από την παραδοσιακή, πλήττεται το αξιακό μοντέλο που έχει κρατήσει όρθια την Ελλάδα επί χιλιετίες. Χάρη σε αυτό το μοντέλο έχει επιβιώσει η ελληνική κοινωνία και στις δύο τελευταίες κρίσεις, την υγειονομική και την οικονομική».

«Πρέπει να είναι εσσωματωμένοι οι άνθρωποι αυτοί στην κοινωνία μας, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε την αξία της οικογένειας», επισήμανε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Νομίζω ότι προκαλείς σύγχυση στο παιδί, καθώς το 40% που έχει επιλέξει τέτοιο σεξουαλικό προσανατολισμό το έχουν κάνει για γενετήσιους λόγους και το άλλο 60% λόγω μόδας ή άλλων λόγων. Με την υιοθέτηση άλλων προτύπων οικογένειας δίνεις λάθος μήνυμα», συμπλήρωσε.