«Πρέπει να μελετηθεί ο θεσμός της παρένθετης μητέρας γιατί εγώ ως υιοθετημένος σκέφτομαι πως, δεν πρέπει ο θεσμός της τεκνοθεσίας να μετατραπεί σε εμπορία βρεφών τόσο για ομόφυλα όσο και για ετερόφυλα ζευγάρια», δήλωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

«Ο κ. Κασσελάκης έκανε αρκετό κακό στην ιδέα του να υιοθετηθεί ο θεσμός της παρένθετης μητέρας για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ήταν αφελείς και επιπόλαιες οι δηλώσεις του για το πώς θέλει το παιδί. Για έναν κακοπροαίρετο θα ήταν ναζιστική ευγονική». 

Για την άποψη του Νίκου Οικονομόπουλου για την τεκνοθεσία σημειωσε ο πολιτικός πως, «ο καθένας βγαίνει και λέει το μακρύ και το κοντό του, χωρίς στην πραγματικότητα να ξέρει για ποιο πράγμα μιλάει. Ο καθένας μιλάει με βάση τις προκαταλήψεις, τις εμμονές και τις βλακείες του. Το ότι σέβομαι το δικαίωμά σου να εκφέρεις άποψη δεν σημαίνει ότι σέβομαι και το περιεχόμενο της άποψης σου. Το ότι κάποιος πιστεύει στον «ιπτάμενο μουσακά» δεν σημαίνει ότι πρέπει να σεβαστώ αυτό που λέει».

Κι συνέχισε ο Πέτρος Τατσόπουλος: «Μπορεί κάποιος παλαιότερος να σηκώνει το πατερναλιστικό δάχτυλό του είτε έχει δίκιο είτε δεν έχει. Σε γενικές γραμμές είχε δίκιο σε όσα είπε για την εμπορευματοποίηση νέων τραγουδιστών ο Γιώργος Νταλάρας».

Στη συνέχεια ο Πέτρος Τατσόπουλος αναφέρθηκε σε αγαπημένους παλιούς καλλιτέχνες και μίλησε για τις «ανάγκες της εποχής».

«Οι καλλιτέχνες διαφήμιζαν προϊόντα πολύ πριν τα social media. Η Βουγιουκλάκη στα νιάτα της διαφήμιζε μπίρες. Ήταν εντελώς άλλες οι εποχές που έκαναν καριέρα ο Καζαντζίδης και ο Μπιθικώτσης. Δεν υπήρχαν τότε οι ίδιες ανάγκες. Δεν ξέρω αν στην εποχή των Καζαντζίδη και Μπιθικώτση τους πρότειναν πράγματα που ήταν αντιδεοντολογικά. Όταν στον Μπιθικώτση τέθηκε ζήτημα να πει τον ύμνο της 21ης Απριλίου μέσα στην Χούντα, το έκανε. Γι΄αυτό χάλασαν και οι σχέσεις του με τον Μίκη Θεοδωράκη», υπογράμμισε ο συγγραφέας και πολιτικός.

«Μου είναι απεχθής ο Νότης Σφακιανάκης, δεν με ενδιαφέρει η επιστροφή του»

«Μου είναι εντελώς αδιάφορος ο Νότης Σφακιανάκης, και απεχθής πολιτικά, από τότε που έκανε τις απίστευτες δηλώσεις για την Χρυσή Αυγή. Δεν με ενδιέφερε ποτέ καλλιτεχνικά. Δεν ασχολήθηκα ποτέ με τα τραγούδια του για να με απασχολεί η επιστροφή του ή όχι», τόνισε κλείνοντας αναφορικά με τον Νότη Σφακιανάκη, ο Πέτρος Τατσόπουλος.