«Το ‘’δεν θα κατεβώ’’ πρέπει να το κάνω μπλουζάκι. Δεν έχω σκοπό να κατέβω ποτέ με κανέναν. Δεν μ’ ενδιαφέρει η πολιτική» υπογράμμισε ο ηθοποιός και σεναριογράφος, κος Γιώργος Καπουτζίδης, ερωτηθείς αν θα κατέβει στις εκλογές, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Και συνέχισε: «Θεωρώ ότι αυτό που κάνω ούτως ή άλλως είναι πολιτικός λόγος δεν έχω λόγο να τον περιορίσω αυτό το λόγο και να τον χρωματίσω, μπορεί να είναι πολύχρωμος».

Παράλληλα, ερωτηθείς πόσο ηχηρό είναι το πρόβλημα του ρατσισμού στην σημερινή Ελλάδα, ο Γιώργος Καπουτζίδης απάντησε πως: «Είναι πάρα πολύ ηχηρό, είναι πάρα πολύ παρόν όχι όμως μόνο στην Ελλάδα του ‘24 αλλά παντού στην Ευρώπη».

Διαβάστε ακόμα: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ενοχλημένος με τη στάση της Σακελλαροπούλου μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο

Αναφορικά με τον νόμο για την ισότητα στον γάμο, σημείωσε: «Αισθάνομαι ότι τα πράγματα έχουν μπει σε μια σωστή πορεία και επίσης όσο κι αν διαφωνούν κι αν εκνευρίζονται κάποιοι έχουμε ένα νόμο, έχουμε ένα νόμο με το μέρος μας, είναι νόμος του κράτους».

Τέλος, ο ηθοποιός και σεναριογράφος αναφέρθηκε στη στάση της εκκλησίας σε σχέση με το νόμο για την ισότητα στον γάμο και μεταξύ άλλων, ανέφερε πως: «Κάθε ιερέα τον βλέπω διαφορετικά ως άνθρωπο. Δεν είναι μία η στάση της εκκλησίας, κάθε ιερέας είναι διαφορετικός».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή  21-03-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Καπουτζίδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το ρατσισμό:

Γ.ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ: Σε αυτή τη συζήτηση έγινε μια προσπάθεια, και θεωρώ ότι στέφθηκε με επιτυχία, να δημιουργηθούν γέφυρες επικοινωνίας. Είναι πολλές φορές που οι πολίτες που θέλουν να καταγγείλουν κάτι, έχουν υποστεί ένα ρατσιστικό έγκλημα δυσκολεύονται.

Ερωτηθείς πόσο ηχηρό είναι το πρόβλημα του ρατσισμού στην σημερινή Ελλάδα:

Γ.ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ: Είναι πάρα πολύ ηχηρό, είναι πάρα πολύ παρόν όχι όμως μόνο στην Ελλάδα του ‘24 αλλά παντού στην Ευρώπη. Δεν είναι ότι οι άλλες κοινωνίες τα έχουν λύσει αυτά τα ζητήματα και για αυτό δεν είναι ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε μια λύση από μια ευρωπαϊκή χώρα, θα την κάνουμε copy-paste και θα λυθούνε, πρέπει να το ψάξουμε και εμείς. Όλοι συμφώνησαν ότι απολύτως απαραίτητη είναι η εκπαίδευση, η ενημέρωση, η ορατότητα, η επικοινωνία και ο διάλογος.

Αναφορικά με τον νόμο για την ισότητα στο γάμο:

Γ.ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ: Αισθάνομαι ότι τα πράγματα έχουν μπει σε μια σωστή πορεία και επίσης όσο κι αν διαφωνούν κι αν εκνευρίζονται κάποιοι έχουμε ένα νόμο, έχουμε ένα νόμο με το μέρος μας, είναι νόμος του κράτους. Αν θέλεις να διαφωνήσεις πια δεν διαφωνείς μαζί μου, δεν διαφωνείς με τη ζωή μου, διαφωνείς με το νόμο του κράτους αυτό είναι πρόβλημα για σένα δεν είναι ούτε για μένα ούτε για το νόμο του κράτους.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της εκκλησίας σε σχέση με το νόμο για την ισότητα στο γάμο:

Γ.ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ: Κάθε ιερέα τον βλέπω διαφορετικά ως άνθρωπο. Δεν είναι μία η στάση της εκκλησίας, κάθε ιερέας είναι διαφορετικός. Έχω ακούσει ιερείς που έχουν πει πράγματα τα οποία είναι αποτρόπαια και έχω ζήσει και ιερέα ο οποίος ήρθε μας αγκάλιασε, εξέφρασε την αγάπη του, τη συμπάθειά του, δεν θα τον βάλω στην ίδια θέση με τον άλλον, ο οποίος με βρίζει.

Ερωτηθείς αν θα κατέβει στις εκλογές:

Γ.ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ: Το «δεν θα κατεβώ» πρέπει να το κάνω μπλουζάκι. Δεν έχω σκοπό να κατέβω ποτέ με κανέναν. Δεν μ’ ενδιαφέρει η πολιτική, θεωρώ ότι αυτό που κάνω ούτως ή άλλως είναι πολιτικός λόγος δεν έχω λόγο να τον περιορίσω αυτό το λόγο και να τον χρωματίσω, μπορεί να είναι πολύχρωμος.