Ξεκίνησε στις 11:00 η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου, κατά την οποία θα ανοίξει και επίσημα ο προσυνεδριακός διάλογος. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να προετοιμάσει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που έχει προγραμματιστεί γι' αυτό το Σαββατοκύριακο προκειμένου να εγκριθούν τόσο ο κανονισμός του προσυνεδριακά διαλόγου όσο και το σχέδιο Πολιτικής Απόφασης, που θα συζητηθεί στη συνέχεια στις Οργανώσεις Μελών.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να υπάρξει και η πρώτη συζήτηση για την πρόταση των Ζαχαριάδη, Ραγκούση, Θεοχαρόπουλου για προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών.

Το Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στις 11:30 το Σάββατο.

Στο πλαίσιο αυτό ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει καταθέσει την πολιτική πλατφόρμα του για την ανασυγκρότηση ολόκληρου του προοδευτικού χώρου ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου, μιλώντας για την «ανάγκη της συγκρότησης ενός ισχυρού δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε και η Πολιτική Γραμματεία ενέκρινε ομόφωνα να ονομασθεί το κτίριο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε «Μίμης Δαρειώτης».


Στέφανος Κασσελάκης: Αυτονόητη η κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Οπως ήταν αναμενόμενο, κατά την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και των στελεχών του κόμματος οι ερωτήσεις που τους έγιναν ήταν για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, το οποίο έθεσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση στην Πολιτική Γραμματεία.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, κληθείς να σχολιάσει την κομματική πειθαρχία προσερχόμενος για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, είπε on camera ότι οι βουλευτές όλοι έχουν στρατευθεί με την υπογραφή τους στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σωκράτης Φάμελλος από την πλευρά του ανέφερε πως «σήμερα έχουμε μία πολύ κρίσιμη συνεδρίαση για τις θέσεις του κόμματος στην Κεντρική Επιτροπή και το συνέδριο». Κληθείς να σχολιάσει αν δημιουργεί αναταραχή η πρόταση Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία, είπε ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν έχει καταθέσει ακόμα την πρόταση για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στρατευθεί με την πρόταση νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια». «Η κομματική πειθαρχία είναι δεδομένη για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε.