Ξεκάθαρη θέση παραμονής στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν είναι θετικά διατύπωσε χθες μιλώνστας στο Star και στην Μάρα Ζαχαρέα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση για το τι θα πράξει αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι θετικό απάντησε ότι «έχω απορρίψει το σενάριο να αποχωρήσω» και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε το μόνο ανεξάρτητο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις επόμενες εκλογές αυτόνομος, ανασυγκροτημένος, με ένα πρόγραμμα σχεδίων νόμων για να κυβερνήσει».

Όσο για τα χαμηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων απάντησε ότι «έχουμε περάσει από μία διπλή διάσπαση» και πρόσθεσε ότι κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα, ενώ υπάρχει και μέτρηση δείχνει ότι είναι το πρόσωπο της χρονιάς και αυτό δείχνει ότι «υπάρχει μία προσμονή για αυτό που θα κάνω και εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως στις εταιρείες υπάρχει ένα business plan έτσι και στα κόμματα πρέπει να υπάρχει σχέδιο. Στην πρώτη περίπτωση ο επαγγελματισμός φέρνει αποτέλεσμα στους μετόχους, στην δεύτερη περίπτωση ο επαγγελματισμός φέρνει αποτέλεσμα προς όφελος της κοινωνίας και αλλάζει την κοινωνία».

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: "Ναι" στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - Θα μπει κομματική πειθαρχία - "Έδωσα 230.000 ευρώ για τα κομματικά μίντια"

Στέφανος Κασσελάκης: Έδωσα στον ΣΥΡΙΖΑ 230.000 ευρώ

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραδέχθηκε για πρώτη φορά και το γεγονός ότι έδωσε δάνειο στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση για το τι ποσό έβαλε προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι των κομματικών μέσων ενημέρωσης απάντησε: «Ήταν 230.000 ευρώ και όλα έγιναν σύννομα. Ήταν το ποσό που δάνεισα στο κόμμα. Συζητήθηκε πολύ. Αυτό που δεν συζητήθηκε είναι πώς ο πρόεδρος ενός κόμματος που χρωστά περίπου μισό δις κυβερνά την χώρα και ζητά και 9.000 ευρώ για τις ελιές του».

Σημείωσε ότι πέραν του δανεισμού από τον ίδιο «τα άλλα ενδεχόμενα είναι να έχει το κόμμα μου εξαρτήσεις από επιχειρηματικά συμφέροντα, όχι δεν αφήσω το κόμμα μου να φθάσει εκεί».

Σε ερώτηση αν «θα κλείσει τα κομματικά μέσα», απάντησε ότι «Θα είναι μία απόφαση που θα την λάβει η Πολιτική Γραμματεία την κατάλληλη στιγμή» και διευκρίνησε ότι «εμείς θέλουμε να μείνουν ανοικτά και το ρ/σ και η εφημερίδα».

Κασσελάκης για Σπέτσες: Δεν έχω ενδοιασμό να παίρνω καινοφανείς πρωτοβουλίες

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε και για την συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, κατόπιν πρωτοβουλίας του. «Είναι η πρόσκληση του προέδρου του κόμματος προς τους ανθρώπους που στάθηκαν όρθιοι στην αναστάτωση του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες και στέκονται και τώρα όρθιοι. Και θα έλθουν για να βγάλουμε δουλειά. Είναι σημαντικό να έχουν λόγο όλοι οι βουλευτές σε όλα τα νομοσχέδιο».

Για την συζήτηση που προκάλεσε η πρωτοβουλία του απάντησε ότι «Όπως έχω δείξει ότι δεν έχω ενδοιασμό να παίρνω καινοφανείς πρωτοβουλίες. Υπήρξε έκπληξη αλλά το προεδρείο και οι βουλευτές μας είναι ενθουσιασμένοι. Είναι πρόσκληση από τον πρόεδρο του κόμματος να φιλοξενήσει τους βουλευτές του και εκείνους και τις ιδέες τους. Είναι η απόδειξη ότι δεν έχω στενό κύκλο».

Όσο για το ποιος θα βάλει τα έξοδα απάντησε: «Το κόμμα μας δεν οφείλει δανεικά και αγύριστα, εκεί να ρωτάτε όταν τους έχετε απέναντι». Σε ερώτηση για το αν κάποιος δεν έλθει όπως ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε: «Το κατανοώ, αλλά είναι μία πρόταση από την καρδιά μας. Ο κ. Τσίπρας είναι πρώην πρωθυπουργός, ο στόχος είναι να προχωρήσουμε στις προτάσεις νόμων με τους τομεάρχες και τους βουλευτές. Πρέπει να είμαστε μια συμπαγής ομάδα».