Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις ευρωεκλογές δεν θα είναι lifestyle, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης (10/01) στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς ρώτησε τον πρωθυπουργό, στο τέλος της συνέντευξής του: «Θα συνεχίσετε το πολιτικό άνοιγμα που κάνετε τα τελευταία χρόνια στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών; Θα είναι υποψήφιοι με σταυρό όλοι οι εν ενεργεία ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας; Και με ποιο πολιτικό σκεπτικό θα καταρτίσετε το ψηφοδέλτιο; Θα δούμε πρόσωπα πάλι λαμπερά από το lifestyle κλπ, ή αυτό μας τελείωσε;».

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης για ομόφυλα ζευγάρια: “Ναι, στον πολιτικό γάμο, όχι στην παρένθετη μητρότητα - Δεν θα βάλω κομματική πειθαρχία, υπάρχει και η αποχή"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Θέλουμε να καταρτίσουμε ψηφοδέλτια με κριτήριο τα πρόσωπα να μπορούν να είναι σε θέση να επιτελέσουν τον σημαντικό ρόλο ως Έλληνες ευρωβουλευτές. Αυτό είναι, θα έλεγα, το αποκλειστικό μου κριτήριο: ποιοι μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά την επόμενη μέρα και από αυτό το κριτήριο απορρέουν όλες οι επιλογές μου.

»Δεν θα είναι "ψηφοδέλτιο lifestyle". Αυτό, εξάλλου, νομίζω το έχω αποδείξει και από τις επιλογές που έκανα, παραδείγματος χάρη, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Θα είναι άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούν να υπηρετήσουν και να σταθούν, με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα και πειθώ, σε ένα δύσκολο βήμα όπως το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου και να εκπροσωπήσουν τελικά την Ελλάδα, την παράταξη αλλά και την Ελλάδα, επάξια».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: 


Συνέντευξη στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024