Συνάντηση με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη είχε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, ενώ ο κ. Δούκας επέμεινε στην εξεύρεση λύσεων για το πρόβλημα της στέγασης, το οποίο απασχολεί χιλιάδες συμπολίτες μας.

 «Το θέμα της κοινωνικής κατοικίας είναι για εμάς προτεραιότητα. Πρόθεσή μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας και να συνεργαστούμε με την πολιτεία ώστε να βρεθεί λύση για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Είναι απαραίτητο, να συνεχιστεί η υλοποίηση των υπαρχόντων στεγαστικών προγραμμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας ο οποίος πρότεινε να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη βάση δεδομένων με την καταγραφή του διαθέσιμου προς αξιοποίηση κτιριακού αποθέματος. 

Διαβάστε επίσης: Χάρης Δούκας: Ξεκίνησε τις επαφές με υπουργούς o νέος δήμαρχος Αθηναίων

 «Χρειάζεται, επίσης, να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι, ώστε να προχωρήσει άμεσα η ανακαίνιση των κατοικιών, οι οποίες θα διατεθούν, στη συνέχεια, με χαμηλό ενοίκιο, για τη στέγαση ευάλωτων οικογενειών, νέων και ηλικιωμένων», πρόσθεσε επίσης ο Δήμαρχος Αθηναίων σχετικά με το ζήτημα στέγασης στην πόλη.