Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, όσο διαρκεί η κρίση της ακρίβειας, ζήτησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε ότι «εμείς δεν εξαρτάμε την ψήφο μας από το τι θα κάνουν οι βουλετές της ΝΔ».

«Είμαστε υπέρ του γάμου, είναι στο πρόγραμμά μας, θα τον ψηφίσουμε, όμως και ο πρωθυπουργός να συνειδητοποιήσει σε ποιο κόμμα είναι και πόσο αντιδραστικό και συντηρητικό είναι και αν μπορεί να λειτουργήσει σε τέτοιο κόμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Μάντζου στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Καλώς τόνε κι ας άργησε! Είναι ζητήματα και προβλήματα τα οποία τα συζητούμε στο δημόσιο διάλογο μήνες ολόκληρους, είναι δεδομένα αισχροκέρδειας και υπερβολικών κερδών εταιρειών που τα γνωρίζουμε καιρό. Δεν τα λεει μόνο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν τα λεει μόνο ο δημοσιογραφικός κόσμος, τα είπε και η επιτροπή ανταγωνισμού. Είναι μέτρα τα οποία όφειλε η κυβέρνηση να τα έχει δει σε εύλογο χρόνο, σε άμεσο χρόνο. Είναι δύο χρόνια πια που είμαστε βυθισμένοι μέσα σε αυτή την κρίση ακρίβειας. Τα σχολικά είδη, το βρεφικό γάλα, οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια είναι αγαθά στα οποία η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά και κατά πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο τιμών.

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Θα περιμένουμε την εξειδίκευση από τους αρμόδιους υπουργούς ώστε να τοποθετηθούμε εξειδικευμένα και εμείς.

Αναφορικά με τη ρύθμιση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Σύμφωνα με το πρόγραμμά μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι υπέρ της θεσμοθέτησης του πολιτικού γάμου ομόφυλων ζευγαριών με όλες τις αυτόθροες νομικές συνέπειες που αυτή συνεπάγεται για την τεκνοθεσία.

Κληθείς να σχολιάσει τη φράση του κ.Ανδρουλάκη «δεν θα δέσουμε εμείς τα κορδόνια της κυβέρνησης» σε σχέση με τη ρύθμιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της ΝΔ να δει τα του οίκου της πριν επισπεύσει μια νομοθετική πρωτοβουλία. Εμείς δεν βάζουμε στο ζύγι ούτε στο λογιστήριο τα δικαιώματα των ανθρώπων

ΔΗΜ: Θα το ψηφίσετε;

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Θα περιμένουμε τη ρύθμιση.

Ερωτηθείς αν θα εξαρτηθεί η θέση του ΠΑΣΟΚ από το πόσοι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν τη ρύθμιση

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Δεν εξαρτάται ποτέ η στάση του ΠΑΣΟΚ και των βουλευτών του από τις αλχημείες του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρα, η κυβέρνηση του έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία, πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να ελέγχει το κόμμα του, να αποδεικνύει ότι το ελέγχει ότι συμφωνούν με αυτό που φέρνουν ως κυβέρνηση. Δεν πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να σχεδιάζει με βάση τη θέση, την αρχή και την αξιακή θέση του ΠΑΣΟΚ.

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον βρίσκεται σε ένα κόμμα στο οποίο δεν έχει καταλάβει πόσο συντηρητικό και αντιδραστικό είναι στην πραγματικότητα.