Με την κορύφωση του επιδημικού κύματος του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και την παράλληλη αύξηση της διασποράς της γρίπης Α και των άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων, μία ψύχραιμη και ρεαλιστική παρουσίαση και εκτίμηση των σχετικών επιδημιολογικών στοιχείων, ιδιαιτέρως εκείνων τα οποία αφορούν τις νέες εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID-19 και γρίπη στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, αλλά και τα αντίστοιχα εξιτήρια, αναμένεται να δώσουν σήμερα στις 11.00 π.μ. στη δημοσιότητα ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Στη συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας, θα μετάσχουν επίσης ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστασία Κοτανίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID-19 στο ΕΣΥ έχουν ήδη αρχίσει να κινούνται σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα, συγκριτικά με ό,τι συνέβαινε την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η γρίπη Α συνεχίζει την ανοδική πορεία της.

Διαβάστε ακόμα: Σαρηγιάννης: Θα φτάσουμε πάνω από 7.000 κρούσματα την ημέρα γύρω στις 22 Ιανουαρίου

Βασική προτεραιότητα η αύξηση των εμβολιασμών

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης συμμετείχε χθες το πρωί στην πρώτη για το 2024 τακτική συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθώς μία από τις διακηρυγμένες προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας είναι η αύξηση της προσέλευσης των πολιτών στον εμβολιασμό κατά του νέου κορωνοϊού αλλά και κατά του ιού της γρίπης Α.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου τόνισε χθες σε δηλώσεις του ότι «δεν θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σχολεία».

Απηύθυνε επίσης έκκληση για εμβολιασμό τόσο κατά του νέου κορωνοϊού όσο και κατά της γρίπης για τους μαθητές που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. «Έχουμε εμβόλια και φάρμακα για τον κορωνοϊό και οφείλουν τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορωνοϊό αλλά και το εμβόλιο για τη γρίπη Α. Έπρεπε ήδη να το είχαν κάνει», υπογράμμισε ο ίδιος με κατηγορηματικότητα.

Διαβάστε ακόμα: Ανησυχία για τον αντιγριπικό εµβολιασµό: Χαµηλή η προσέλευση των πολιτών για να "θωρακιστούν" κατά της γρίπης