Τη μετατροπή της Νέας Αριστεράς σε κόμμα στην πανελλαδική συνεδρίαση στελεχών, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Ιανουαρίου στην Αθήνα, ζήτησε ο Δημήτρης Βίτσας. Στόχοι αυτής της συνεδρίασης θα είναι ο σχεδιασμός της οργανωτικής συγκρότησης του νέου φορέα, η επεξεργασία της ιδρυτικής διακήρυξης και η προετοιμασία ιδρυτικής συνδιάσκεψης, φαίνεται ωστόσο πως υπάρχουν και άλλες σκέψεις, ειδικά από την πλευρά της Ομπρέλας, για να προχωρήσει άμεσα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, η μετατροπή σε κόμμα.

«Ελπίζω και είναι και προσωπική πρόταση η πανελλαδική συνδιάσκεψη να εγκρίνει τη μετατροπή της Νέας Αριστεράς σε κόμμα», δήλωσε ο κ. Βίτσας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM και μάλλον θέλησε να διασκεδάσει την πολύ κακή εμφάνιση του νέου σχήματος στις δημοσκοπήσεις εμφανιζόμενος αισιόδοξος, ίσως… πέραν του δέοντος. «Ο στόχος μας στις ευρωεκλογές δεν πρέπει να είναι ένας ευρωβουλευτής αλλά δύο ευρωβουλευτές και πιστεύω ότι όσο περνάει ο χρόνος και συγκροτείται η Νέα Αριστερά τόσο περισσότερο θα ανεβαίνουν και τα δημοκοπικά ποσοστά», επισήμανε ο άλλοτε γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξορμήσεις

Όπως σημείωναν πάντως πηγές της Νέας Αριστεράς, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θα είναι μήνες εντατικής πολιτικής εξόρμησης σε όλη την επικράτεια. «Έχουν προγραμματιστεί 80 εκδηλώσεις, ενώ προχωρά η οργανωτική συγκρότηση πυρήνων υποστηρικτών της Νέας Αριστεράς με μεγάλη συμμετοχή και παρουσία ανθρώπων από όλο το φάσμα του προοδευτικού κόσμου», έλεγαν, υποστηρίζοντας πως η κρίση στον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς οδηγεί τους προοδευτικούς πολίτες στην αναζήτηση μιας σύγχρονης, σοβαρής και πειστικής διεξόδου.

Χθες η Νέα Αριστερά κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τη Θεσσαλία μετά την επίσκεψη κλιμακίου υπό τον Αλέξη Χαρίτση στις πληγείσες περιοχές. «Το παρόν της Θεσσαλίας απαιτεί άμεση αποκατάσταση για τους πληγέντες. Το μέλλον της Θεσσαλίας απαιτεί ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Θα είμαστε η φωνή τους. Την περασμένη Τρίτη 2 Ιανουαρίου επισκέφθηκα την περιοχή και ενημερώθηκα από τους πλημμυροπαθείς για την τραγική κατάσταση που βιώνουν. Όπως δεσμεύτηκα απέναντί τους, κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει σε δύο κρίσιμα ζητήματα. Πρώτον, σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων. Δεύτερον, ποιο είναι το ολιστικό στρατηγικό σχέδιο που απαιτείται, έτσι ώστε η περιοχή να μην ξαναζήσει αντίστοιχες καταστροφές στο άμεσο μέλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή