Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εξελιχθεί στη σύγχρονη κεντροαριστερά, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση περί μετακόμισης του κόμματος στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών.

Διευκρίνισε πως η σύγχρονη κεντροαριστερά είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, άρα αυτό που προτείνουμε είναι η εναρμόνιση με τον κόσμο που ψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, απάντησε πως πρέπει να γίνει αναδιάταξη των δυνάμεων, ώστε στις ευρωεκλογές να υπάρχει ένα θετικό και όχι ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

*Διαβάστε εδώ: Θεοχαρόπουλος: Η πρότασή μας για μετακόμιση του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών δεν είναι μια αντιπαραθετική κίνηση, αλλά μια παράλληλη κίνηση στον πρόεδρο



Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή την πρόταση περί «μετακόμισης» του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών:

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Επιμένουμε Κεντροαριστερά και στην Κεντροαριστερά η Αριστερά είναι το βασικό συστατικό της Κεντροαριστεράς. Άρα δεν φεύγουμε από καμία Αριστερά, λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ πρέπει να μετεξελιχθεί σε ένα κόμμα της σύγχρονης Κεντροαριστεράς που να εκτείνεται από την Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Με λίγα λόγια λέμε ότι πρέπει να εναρμονιστεί με τους ψηφοφόρους του δηλαδή οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και αν θέλετε και οι ψηφοφόροι του 32% σύμφωνα και με όλες τις μετρήσεις δεν αυτοπροσδιορίζονται ως ριζοσπάστες αριστεροί αλλά ως κεντροαριστεροί οι περισσότεροι.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ:

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν νομίζω ότι έχει γίνει κάποιος έξαλλος. Κανένας δεν είναι ιδιοκτήτης ιδεών, των σοσιαλιστικών θέσεων και των ευρωπαϊκών ομάδων κοινοβουλευτικών πολιτικών χώρων στην Ευρώπη ούτε υπάρχουν θέσφατα.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ.Μάντζιου ότι οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές δεν είναι ξενοδοχείο:

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κανένα ευρωπαϊκό κόμμα δεν είναι ξενοδοχείο, εμείς αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε δεν είναι να πάμε κάπου για λίγες μέρες, εμείς θέλουμε να συζητήσουμε στρατηγικά για όλα τα επόμενα χρόνια που θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ. Μια συζήτηση στρατηγικού περιεχομένου, πολιτικού πρέπει να γίνει γιατί θεωρώ ότι είναι κρίσιμες οι στιγμές για το ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ και για τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και του προοδευτικού χώρου.

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι μια κίνηση αντιπαραθετική, είναι μια κίνηση παράλληλη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ. Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες, είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές εναλλακτικές προσεγγίσεις για τον τρόπο που θα κάνουμε ορισμένα πράγματα. Στόχος δικός μας είναι να ενώσουμε όχι να διχάσουμε, στόχος μας είναι να πείσουμε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο και τον πρόεδρο ότι αυτή είναι η λύση τώρα, σε αυτό το χρονικό σημείο γιατί μετά τις ευρωεκλογές θα είναι αργά.

Αναφορικά με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις:

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω πει από την πρώτη στιγμή των μετρήσεων που βλέπω ότι δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας και για αυτό ψάχνω και αναζητώ εκείνες τις πολιτικές και προγραμματικές προτάσεις, ουσιαστικές και συμβολικές, οι οποίες πρέπει να γίνουν εν όψει και του συνεδρίου γιατί μετά το συνέδριο ουσιαστικά θα μπούμε σε προεκλογική περίοδο άρα εκεί πρέπει να κλείσουμε, με πλειοψηφία να ληφθούν οι θέσεις και να τις σεβαστούμε όλοι. Το ζητούμενο είναι πως θα υπάρξει ανάταξη των δυνάμεών μας έτσι ώστε στις ευρωεκλογές να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και όχι ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσουν την πρόταση της ΝΔ για το γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια:

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Να δούμε την πρόταση που θα κατατεθεί στη Βουλή, αυτή την πρόταση θα δούμε και θα κρίνουμε. Η θέση μας είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει και ο γάμος και όπως λένε οι νομικοί και οι συνταγματολόγοι αλλά είναι και θέμα δικαιωμάτων να υπάρχει και το δικαίωμα και στην τεκνοθεσία.