"Χρυσάφι" πληρώνουν οι νέοι γονείς το βρεφικό γάλα, με το ζήτημα να έχει προκαλέσει σοβαρές συζητήσεις και να απαιτείται παρέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, με το ζήτημα. Αυτό το προϊόν που είναι αναντικατάστατο για τα μωρά, πωλείται στη χώρα μας από 32 έως 213% ακριβότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με έρευνα σύγκρισης τιμών που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον περασμένο Νοέμβριο, για τα βρεφικά γάλατα για βρέφη έως 6 μηνών οι τιμές στην Ελλάδα είναι από 144% έως 171% πάνω από τη χαμηλότερη τιμή που εντοπίζεται στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

Σε σχετική ερώτηση του Parapolitika.gr στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που έγινε σήμερα, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε: "Ως νέος πατερας σας βεβαιώνω ότι η ακρίβεια ειναι σοβαρότατο ζήτημα". Σημειώνεται χαρακτηριστικά πως η τιμή του βρεφικού γάλακτος που κινείται σε επίπεδα άνω των 28-30 ευρώ τα 800 γραμμάρια προκαλώντας δεινή οικονομική δυσπραγία στις νέες οικογένειες νσρκοθετωντας τις προσπαθειες αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας.