«Η κυβέρνηση συνεχίζει με την πολιτική της και τις παρεμβάσεις της να στηρίζει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους πλέον ευάλωτους», όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την ώρα που η ακρίβεια «καλπάζει».

Έτσι, η κυβέρνηση, με σκοπό να δώσει μια «ανάσα» στα νοικοκυριά, θα προχωρήσει στην καταβολή επιδομάτων στους ευάλωτους πολίτες μέχρι το τέλος του έτους. 

Αυτά τα επιδόματα θα «μπουν» στους λογαριασμούς των πολιτών

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης: «Μέσα στον Δεκέμβριο θα δοθούν έκτακτες εισοδηματικές ενισχύσεις 352 εκατ. € σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες μέσα από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης».

«Επιπλέον, μέσα στον Δεκέμβριο καταβάλλεται το Youth Pass, η ενίσχυση 150 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν κάτω των 10 ευρώ και λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ. Οι ίδιοι θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους από 1-1-2024» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

Διαβάστε ακόμα: Μόνιμα μέτρα 1,6 δισ. ευρώ στον Προϋπολογιμό: Αύξηση μισθών στο Δημόσιο, αύξηση συντάξεων και μείωση του ΕΝΦΙΑ - Τι ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης

Κατά τον Παύλο Μαρινάκη, «καταβάλλεται το Market Pass στις πληγείσες περιοχές, ενίσχυση 100 έως 200 ευρώ σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά η οποία αφορά περίπου 740 χιλιάδες συνταξιούχους, το επίδομα θέρμανσης, 210.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος»

«Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αυξάνεται κατά 8%» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακόμη, σύμφωνα με όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης, 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα λάβουν επιπλέον μιάμιση δόση επιδόματος, ενώ 225.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ, του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ  θα λάβουν ενίσχυση ύψους 200€.