Τις κατηγορηματικές διαψεύσεις τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη όσο και του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, προκάλεσε η δήλωση του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα Documento, ότι το 2019 είχε προταθεί στον Στέφανο Κασσελάκη να συμμετέχει στην πρώτη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί πουθενά αλλού παρά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου υπήρχαν στο παρελθόν κρούσεις και από άλλο κόμμα. Το 2019, προ των εθνικών εκλογών, ο Αντώνης Διαματάρης τον προσέγγισε για λογαριασμό του Κυρ. Μητσοτάκη και του πρότεινε θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού, την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης Καπνισάκης.

Η πρώτη διάψευση Διαματάρη

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αντώνης Διαματάρης, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», χαρακτήρισε απολύτως ψευδή όλα όσα αναφέρονται.

«Τo δημοσίευμα της εφημερίδας Documento (έκδοση 6ης-7ης Ιανουαρίου 2024) ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε είναι απολύτως ψευδές. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Διαματάρης.

Για προϊόν επιστημονικής φαντασίας έκανε λόγο ο Μαρινάκης

Για προϊόν επιστημονικής φαντασίας έκανε νωρίτερα λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στερείται σοβαρότητας η είδηση» τόνισε ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον Σκάι 100,3.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, δεν είναι κακό κάποιος να έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση». Ωστόσο, πρόσθεσε πως όταν «πρόκειται για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι καλό». Συνέχισε, λέγοντας πως η είδηση στερείται σοβαρότητας. «Δεν πρόκειται καν για παραποίηση της πραγματικότητας, αλλά για αποκύημα της φαντασίας του κ. Καπνισάκη και κατ’ επέκταση του κ. Κασσελάκη», είπε επίσης και διερωτήθηκε: «θέλει να μας πει ο κ. Καπνισάκης και ο κ. Κασσελάκης, ότι ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε ένα οποιοδήποτε υπουργείο σε έναν οποιοδήποτε άνθρωπο που ήταν υποστηρικτής του και που αρθρογραφούσε υπέρ του;»

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ:Βάζει το χέρι του στη φωτιά ο Μαρινάκης πως δεν είχε προταθεί υπουργείο στον Κασσελάκη;

«Βάζει το χέρι του στη φωτιά πως έχει σωστή ενημέρωση από τον προϊστάμενό του ο Παύλος Μαρινάκης;», αναρωτιούνται πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την αναφορά περί «fake news» του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να εμφανίσει τον κ. Κασσελάκη ως «αρθρογράφο υποστηρικτή» του κ. Μητσοτάκη, αλλά μάλλον αγνοεί ότι ο τελευταίος είχε ζητήσει προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του.

Επίσης, συνεργάτες του κ. Κασσελάκη σημειώνουν πως αν ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ενημέρωση από τον κ. Μητσοτάκη σχετικά με το ποιο ήταν το προτεινόμενο υπουργείο πριν από τις εκλογές του 2019, ας ενημερωθεί από τον κ. Διαματάρη.

«Ο κ. Διαματάρης ουσιαστικά διατείνεται ότι η πρόταση για την ανάληψη υπουργείου από τον κ. Κασσελάκη έγινε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη. Βολική απάντηση και υπεκφυγή, η οποία γίνεται ακόμα πιο βολική με την αναφορά ότι η πρόταση έγινε “μετά τις εθνικές εκλογές”. Η αλήθεια είναι ότι έγινε προ των εκλογών του 2019, όπως ακριβώς το ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Οργισμένη αντίδραση από Μαρινάκη

Αυτή η διαρροή, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ο οποίος μιλώντας στο Mega έκανε λόγο για διαρροές με στοιχεία «μειωμένης ηθικής» καθώς όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τους ισχυρισμούς για τα οικογενειακά ζητήματα (σ.σ. για τα οποία ο πρωθυπουργός ζήτησε βοήθεια από τον Στέφανο Κασσελάκη) επιχειρεί να διαστρεβλώσει ακόμα και την κατηγορηματική διάψευση που έκανε ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα Αντώνης Διαματάρης.

«Δεν υπήρξε καμία απολύτως επαφή… Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη», είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις νεότερες διαρροές της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον κ. Κασσελάκη βοήθεια και για οικογενειακά του ζητήματα. «Δυστυχώς, απέναντί μας έχουμε μια επιθεώρηση. Αυτό δεν είναι ευχάριστο όταν μιλάμε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε επίσης ο κ. Μαρίνακης μιλώντας στο Mega και έκανε λόγο για διαρροές «μειωμένης ηθικής» καθώς όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τους ισχυρισμούς για τα οικογενειακά ζητήματα επιχειρεί να διαστρεβλώσει ακόμα και την κατηγορηματική διάψευση που έκανε ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα κ. Διαματάρης.  Όλα αυτά είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας, αόριστα και παντελώς ατεκμηρίωτα πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νέα απάντηση ΣΥΡΙΖΑ για την ενδεχόμενη… υπουργοποίηση Κασσελάκη

Σε νέα άτυπη ενημέρωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ρωτά την κυβέρνηση για το θέμα της πρότασης υπουργοποίησης του Στ. Κασσελάκη το 2019.

Ειδικότερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη που ήρθαν ως απάντηση στη συνέντευξη του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μανώλη Καπνισάκη σχετικά με πρόταση του πρωθυπουργού στον Στέφανο Κασσελάκη το 2019 για υπουργικό πόστο, αναφέρουν: «Όσες ύβρεις και χαρακτηρισμούς κι αν εκτοξεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η αλήθεια είναι επίμονη και δεν μπορεί να κρυφτεί».

Θέτουν παράλληλα και σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση:

«Επειδή τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα:

-Θα μας απαντήσουν επιτέλους αν ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει ή όχι προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του;

-Ενημερώθηκε τελικά ο κ. Μαρινάκης ποιο ήταν το Υπουργείο που προτάθηκε στον κ. Κασσελάκη πριν από τις εκλογές του 2019;

Είναι ενδιαφέρον ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά σε δημοσιογραφική ερώτηση ότι «δεν έχει υπάρξει ποτέ προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη». Επιμένει σε αυτό;

Είναι προφανές ότι η πρωινή γραμμή περί «fake news» έχει πάει περίπατο, όπως είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης βάζει τον κ. Μαρινάκη να κάνει πολύ βρόμικη δουλειά, παραμονή των Θεοφανείων».

Η δεύτερη διάψευση Διαματάρη

Λίγες ώρες αργότερα, ο Αντώνης Διαματάρης προχώρησε σε δεύτερη διάψευση αναφορικά με τον ισχυρισμό Κασσελάκη περί πρότασης υπουργοποίησής του το 2019.

Aπαντώντας στην άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Διαματάρης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρότεινα …υπουργείο στον κ. Κασσελάκη "με δική μου πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη"».