Σε δεύτερη διάψευση προχώρησε Αντώνης Διαματάρης όσον αφορά τον ισχυρισμό Κασσελάκη περί πρότασης υπουργοποίησής του το 2019.

Aπαντώντας στην άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Διαματάρης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρότεινα… υπουργείο στον κ. Κασσελάκη "με δική μου πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη"».


To χρονικό

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento» o διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης, είπε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προτείνει στον κ. Κασσελάκη να αναλάβει υπουργείο το 2019.

Ο κ. Καπνισάκης ανέφερε, μάλιστα, πως ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε την πρόταση.

Από πλευράς πάντως του κυβερνητικού στρατοπέδου, αρμόδιοι κύκλοι σχολιάζοντας απάντησαν σκωπτικά πως «λέει τρέλες», αρνούμενοι με αυτόν τον τρόπο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τέτοια πρόταση στον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγη ώρα αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κληθείς να σχολιάσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, δεν είναι κακό κάποιος να έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης. Ωστόσο, όπως είπε, όταν «πρόκειται για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι καλό». Συνέχισε, λέγοντας πως η είδηση στερείται σοβαρότητας. Σε ερώτηση αν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κασσελάκης είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά εκείνη την περίοδο, ο ίδιος απάντησε πως αυτό που λέει ο κ. Καπνισάκης «δεν έχει καν επαφή με την πραγματικότητα».


Δείτε το πρωτοσέλιδο:



Διαματάρης: Απολύτως ψευδές το δημοσίευμα

Σε πρωινή του ανάρτησή του στο Twitter, ο Αντώνης Διαματάρης, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο δημοσίευμα του «Documento», χαρακτηρίσε απολύτως ψευδή όλα όσα αναφέρονται.

«Τo δημοσίευμα της εφημερίδας Documento (έκδοση 6ης-7ης Ιανουαρίου 2024) ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε είναι απολύτως ψευδές. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Διαματάρης.





«Απανωτά χτυπήματα» μετρούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβουν πλέον τον προβληματισμό τους για τα «απανωτά χτυπήματα μέσα στα Χριστούγεννα» από πλευράς της νέας ηγετικής ομάδας, καθώς μετά το δάνειο στα κομματικά μίντια και την τριήμερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις Σπέτσες, η συνέντευξη του διευθυντή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Μανόλη Καπνισάκη, αναζωπύρωσε τις εσωκομματικές αντιδράσεις.

Ενδεικτικά, το e-tetradio.gr αναρωτιέται εάν η εν λόγω «αποκάλυψη» είναι όντως υπέρ του κ. Κασσελάκη. «Το σκέφτηκε καλά ο Μανώλης Καπνισάκης;», διερωτάται σε ανάρτησή του.

Δείτε την ανάρτηση:


Κορυφαία στελέχη σε γύρο τηλεφωνικών επαφών που είχαν μεταξύ τους σήμερα το πρωί δήλωναν, κατά πληροφορίες, «απορημένα για τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης δημοσίευσης», ενώ εμφανίζονται «έντρομα» στην ιδέα των δημοσκοπήσεων που θα «τρέξουν» το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, η «εικόνα σύγχυσης», όπως περιγράφεται, που μεταδίδει η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει τεθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο στο επίκεντρο των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων μεταξύ πρωτοκλασάτων στελεχών, που παρατηρούν πλέον πως η νέα ηγετική ομάδα «αδυνατεί να παράξει θετικές πρωτοβουλίες και να φτιάξει ατζέντα», ενώ σε μηνύματα κομματικών στελεχών που λαμβάνουν απ' όλη τη χώρα εκφράζεται δυσφορία για τις «διαδοχικές εκπλήξεις», που πυροδοτούν «αρνητική δημοσιότητα», όπως αναφέρουν.