Για αποκλεισμό της παράταξης του Κώστα Ζαχαριάδη, "Ανοιχτή Πόλη", από τη Δημοτική Επιτροπή κάνει λόγο ο επικεφαλής της. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο πρώην δήμαρχος της Αθήας, Κώστας Μπακογιάννης, αξιοποιεί "τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη".

Σε κοινή δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη, της Διάνας Βουτυράκου και της Δέσποινας Αλεβυζάκη γίνεται αναφορά για πράξη αυταρχισμού, αντιδημοκρατικής θεσμικής λειτουργίας.

Η δήλωση των Ζαχαριάδη, Βουτυράκου, Αλεβυζάκη

"Η δημοτική παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη αποφάσισε να αποκλείσει από την Δημοτική Επιτροπή ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει ο νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δηλαδή την ψηφοφορία σε κοινό ψηφοδέλτιο της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου συνολικά.

Είναι άλλη μια πράξη αυταρχισμού αντιδημοκρατικής θεσμικής λειτουργίας ακόμη και τώρα που βρίσκεται στην θέση της αντιπολίτευσης.

Αυτή είναι η συντηρητική παράταξη και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην κεντρική διοίκηση. Ιδιοκτησιακή αντίληψη των θεσμών, της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης.

Όσες μεθοδεύσεις κι αν οργανώσει ο κ. Μπακογιάννης, όποιον θεσμικό στραγγαλισμό και αν επιχειρήσει η κυβέρνηση, η Ανοιχτή Πόλη θα είναι παρούσα κοινωνικά και πολιτικά σε όλα τα δρώμενα της πόλης."