Να αποκλιμακώσει την ασφυκτική πίεση την οποία ασκεί μερίδα των ΜΜΕ της χώρας μας σχετικά με την ευρεία διασπορά του νέου κοροναΪού στη χώρα μας επιχειρεί ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπενθυμίζει ότι το επίπεδο της διασποράς του νέου κοροναϊού βρίσκεται πολύ χαμηλότερα, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, και επισημαίνει ότι η πίεση την οποία δέχεται σήμερα το σύστημα Υγείας της χώρας μας οφείλεται στην συνύπαρξη της διασποράς του νέου κοροναϊου με τη γρίπη και τις άλλες ιικές και βακτηριακές λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

*Διαβάστε εδώ: Συνάντηση Γεωργιάδη-Αγαπηδάκη με το Σωτήρη Τσιόδρα - Προτεραιότητα του νέου Υπουργού η αντιμετώπιση του κορονοϊού

Χαρακτηριστικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε με νόημα τα εξής, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1:

Κατ’ αρχάς, να πω για να μη δημιουργούμε στον κόσμο ανησυχία. Πέρυσι, δηλαδή όλο το 2022, είχαμε 120.000 εμβολιασμούς για Covid. Το 2023 ξεπεράσαμε τις 177.000 και έχουμε ήδη για τον Ιανουάριο 42.460 κλεισμένα ραντεβού, άρα πάμε σε εμβολιασμούς κυρίως ευάλωτων συμπολιτών, καλύτερα από πέρυσι. Επίσης κάτι σημαντικό, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 15νθημερου των εορτών, δηλαδή 18/12 με 1/1 πέρυσι είχαμε 120 διασωληνωμένους, φέτος 49. Πέρυσι είχαμε 339 θανάτους, φέτος 140. Το λέω γιατί υπάρχει μια εικόνα γενικευμένης καταστροφής. Δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι η σύμπτωση της γρίπης Η1Ν1 με την αναζωπύρωση του Covid και αυτό οδηγεί σε περισσότερες εισαγωγές, σε περισσότερη πίεση στα νοσοκομεία. Όμως η κατάσταση είναι απολύτως υπό έλεγχο και η αναπληρώτρια Υπουργός κυρία Αγαπηδάκη, που είχε την ευθύνη του προγράμματος, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με πάθος και αφοσίωση στο έργο της και θέλω να τη συγχαρώ για αυτό. Κατά συνέπεια μην δημιουργούμε εικόνα καταστροφής”.