Τις διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα σχολίασε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο επικοινωνιολόγος και συγγραφέας Γιάννης Λούλης, χαρακτηρίζοντας σωστή την τοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ξανά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε ακόμα: Χρυσοχοΐδης: Παρέλαβε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - "Τραβάμε μια γραμμή με το παρελθόν όχι γιατί ξεχνάμε, αλλά γιατί ξεκινάμε" (Εικόνες)

«Νομίζω ότι η κίνηση που αφορά τον κύριο Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι μία σωστή κίνηση. Είναι ένας πολιτικός που σε γενικές γραμμές έχει χειριστεί πάρα πολύ καλά ζητήματα που αφορούν το συγκεκριμένο πόστο. Νομίζω ότι είναι πετυχημένος και ότι οι κυβερνήσεις όταν έχουν να χειριστούν κάποιο πρόβλημα και έχουν κάποιον επιτυχημένο άνθρωπο, μπορεί να κάνει κάτι σε ένα τέτοιο ζήτημα. Γι' αυτό και θεωρώ ότι ο Χρυσοχοΐδης αυτή τη στιγμή είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να κάνει κάποια πράγματα. Εμπνέει ασφάλεια, γιατί είναι διαχρονικός. Το ξέρει το αντικείμενο. Δηλαδή θα περάσει από χέρια τα οποία είναι σταθερά, τα οποία ξέρουν. Νομίζω ότι είναι μία θετική κίνηση αυτή», δήλωσε ο κ. Λούλης.

Ο κ. Λούλης, απαντώντας αν «ο πρωθυπουργός παίζει μπάλα μόνος του», τόνισε πως «η πραγματικότητα είναι ότι, ναι, παίζει μόνος του μπάλα αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης». «Αν δεν το παραδεχτούμε αυτό, τότε είμαστε σε άλλο κόσμο. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Από κει και πέρα, η αντιπολίτευση να κοιτάξει να φέρει καινούργιους ανθρώπους, να τους προσελκύσει και η ίδια να έχει μια τέτοια στιβαρότητα και σοβαρότητα που να αρχίσει να κερδίζει έδαφος. Δεν θα το κερδίσει και αυτή με τυφλή αντιπολίτευση. Αυτές οι κινήσεις είναι όλες ξεπερασμένες στην εποχή μας», σημείωσε.

Μιλώντας για όσα διαδραματίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λούλης επισήμανε: «Το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ομάδα η οποία υπήρχε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν πολυπληθής η ομάδα αυτή. Οι άνθρωποι αυτοί στην πρώτη στιγμή εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν άνθρωποι οι οποίοι ήταν δογματικοί, οι οποίοι δεν βλέπανε μπροστά τους ότι αυτό το κόμμα έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει να γίνεται κεντροαριστερό. Δεν το κάνανε. Αυτοί φέρουν την ευθύνη. Από κει και πέρα, ο Κασσελάκης, ο δύσμοιρος Κασσελάκης, προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα (…)».

Διαβάστε ακόμα: Μαύρος στα Παραπολιτικά 90,1: Στις ευρωεκλογές δεν θα δούμε μεγάλες αλλαγές στα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM, αναφερόμενος στη δεξαμενή των «γαλάζιων» ψηφοφόρων, σημείωσε: «Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας έχουν καταστεί ενεργητικοί από παθητικοί που ήταν, δείχνοντας ότι βλέπουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως επιθυμητό καλό και όχι ως αναγκαίο κακό». Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο κ. Μαύρος σημείωσε ότι δεν θα δούμε μεγάλες αλλαγές στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις, ενώ είπε ότι περιμένει την έκπληξη από το ΚΚΕ με ανεβασμένα ποσοστά.

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή».