Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, παρομοίασε το σύνολο του πολιτικού σκηνικού «σαν τηγάνι που καίει ζεματιστό λάδι και δεν μπορείς να το πλησιάσεις καλά καλά για να το τραβήξεις πριν πάρεις φωτιά», σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ναι μεν, Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Όταν ένας χώρος νοσεί σε τέτοιο σημείο και είμαστε και σε μία μεσοβέζικη κατάσταση όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να διαλύεται, το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να μην έχει ανακάμψει τόσο παρά να παίρνει απόνερα από εδώ και από κει και να προσπαθεί να τα βαφτίσει ότι η στρατηγική μου δουλεύει και αριστερότερα τα πράγματα είναι μία θολούρα τεράστια, όπου δεν ακούγονται ούτε καν προτάσεις και ένα ΚΚΕ το οποίο ανεβαίνει συνεχώς κατά την άποψή μου αντανακλαστικά, διότι πάντα το ΚΚΕ ήταν η παγκόσμια σταθερά Κ που λέμε στη Φυσική και άρα λοιπόν, επειδή ο κόσμος εξακολουθεί να αναζητεί τη σιγουριά και την ασφάλεια, οι αριστεροί άνθρωποι θεωρούν ότι τουλάχιστον το ΚΚΕ είναι ένα συνεπές πράγμα, μπορεί να είναι ό,τι είναι, αλλά είναι ένα συνεπές πράγμα», συνέχισε ο κ. Μαύρος.

Μαύρος: Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στην Κεντροαριστερά, Αριστερά, τροφοδοτεί περισσότερο την παντοκρατορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στην Κεντροαριστερά, Αριστερά, τροφοδοτεί ακόμα περισσότερο την παντοκρατορία της παρούσας κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα και εκεί είναι που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, να κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις που αλλιώς καμία κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να κάνει. Και θα δούμε τέτοια νομοσχέδια στις αμέσως επόμενες μέρες ή μήνες. Εδώ θέλει λίγο προσοχή βεβαίως να μην περάσει στο όριο ελαστικότητας των κοινωνικών αντοχών. Διότι πλέον δεν έχεις αντίπαλο μια αντιπολίτευση, αλλά έχεις τις κοινωνικές αντοχές που αντέχουν ή δεν αντέχουν πολύ ζόρικες μεταρρυθμίσεις».

«Η Αριστερά έχει πρόβλημα και ιδεολογικό, αν θέλετε την άποψή μου και πρακτικό πια, δηλαδή δεν έχει όπλα και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση ακόμα περισσότερο και το γεγονός ότι παρόλο που είναι πολύ διαφορετικό πολιτικό ον, ο κ. Κασσελάκης επιβιώνει ακόμα και αντέχει και παίρνει έστω αυτό το 13-14% δημοσκοπικά, οφείλεται στο ότι η Αριστερά πια έχει πάψει να είναι τόσο αριστερά όσο ήταν στο παρελθόν και αναζητεί λύσεις και όχι ιδεολογικοποιημένες στηρίξεις για κάποιες λύσεις», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB.

"Μόνο προς τα πάνω θα πάει από ένα σημείο και μετά ο Στέφανος Κασσελάκης", υποστηρίζει ο Δημήτρης Μαύρος

Ο κ. Μαύρος, απαντώντας στο κατά πόσο ο κ. Κασσελάκης έχει προοπτική στην πολιτική του πορεία, ανέφερε πως πέφτουν στοιχήματα σε δημοσιογραφικά γραφεία και λένε ότι «μόνο προς τα πάνω θα πάει από ένα σημείο και μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πιστεύουν ότι αυτή η διαφορετικότητα που εμφανίζει πατάει πάνω σε μία πραγματική ανάγκη των σημερινών Ελλήνων, που ως ένα σημείο εγώ το αποδέχομαι αυτό το πράγμα. Εγώ αποδέχομαι τη διάσταση που λέει ότι ο κόσμος έχει μπαϊλντίσει από τους πολιτικούς κλισέ και θέλει κάτι καινούργιο, γι’ αυτό και επιλέγει συνεχώς ανθρώπους με τις λέξεις άφθαρτος, φρέσκος, νέος, δεν έχει αναλάβει εξουσίες κ.λπ. Εάν του κάτσει, όπως στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη, να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και από την άλλη να είναι πολύ επικοινωνιακός και να έχει και κάποια συστατικά, όπως είχαμε πει κάποτε και θεώρησαν ότι είπα τη μεγάλη καινοτομία ενώ δεν ήταν, να είναι και μορφωμένος κ.λπ., τότε ξαφνικά νομίζει, αισθάνεται ότι βρήκε κάτι επί του οποίου θα μπορούσε να επενδύσει. Αυτός είναι ο κ. Κασσελάκης».

 Ερωτηθείς γιατί αυτό δεν φαίνεται δημοσκοπικά να αποτυπώνεται τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, ο κ. Μαύρος απάντησε ότι οι αλλαγές που φέρνει ο κ. Κασσελάκης είναι πάρα πολλές, «οι οποίες για να παιχθούν σωστά χρειάζονται από τη μία μεριά χρόνο και από την άλλη μεριά και μία σόδα. Η σόδα είναι ο λόγος του κ. Κασσελάκη να αποκτήσει μεγαλύτερη πολιτικότητα στη χροιά».