Άνω κάτω έγινε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να καλέσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα του κόμματος και το πλάνο με το οποίο θα κινηθούν το επόμενο διάστημα.

Η αναταραχή υπήρξε παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ενημερώσει  - σύμφωνα πάντα με πληροφορίες - το προεδρείο της ΚΟ του κόμματος του από την περασμένη Δευτέρα. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν μάλιστα ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τους συνομιλητές του.

Διαβάστε ακόμα: Εξηγήσεις Κασσελάκη για το τριήμερο στις Σπέτσες - "Δεν είναι εκδρομή, αλλά συνάντηση εργασίας"

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα φιλοξενήσει όλους τους βουλευτές του κόμματος του στο νησί, ενώ θα κάνει προς τιμήν τους δείπνο στο σπίτι του. Η λογική του Στέφανου Κασσελάκη είναι να βρεθούν όλα τα στελέχη του κόμματος του μαζί προκειμένου να εργαστούν ομαδικά, και να καταλήξουν σε κάποιες προτάσεις.

''Η λογική αυτή δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το κόμμα μας''

Ωστόσο η πρωτοβουλία αυτή -οποίες και εάν ήταν οι προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς αρκετοί βουλευτές θεωρούν ότι η ιδέα στηρίχτηκε σε Αμερικάνικο μοντέλο  πολυεθνικής εταιρείας που στόχο έχει την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εργαζόμενων. «Η λογική αυτή δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το κόμμα μας», έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της Κοινοβουλευτικής ομάδας.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης συγκαλεί κοινοβουλευτική ομάδα στις Σπέτσες - Αντιδράσεις από τους βουλευτές

Οι εντάσεις που υπάρχουν έχουν να κάνουν κυρίως με τρεις πτυχές του θέματος. Κατ' αρχήν, όπως λένε στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεν είναι δυνατόν την στιγμή που ένα αριστερό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναδεικνύει τα προβλήματα της ακρίβειας να επιλέγει να συνεδριάσει σε ένα κοσμοπολίτικο νησί όπως οι Σπέτσες».

Το γεγονός ακόμα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πληρώσει όλα τα έξοδα του διημέρου, έχει ενοχλήσει βουλευτές του κόμματος, καθώς δίνει μία εικόνα ενός κόμματος το οποίο λειτουργεί και αποφασίζει με βάση την οικονομική κατάσταση του προέδρου.

Το τελευταίο θέμα που ενόχλησε έχει να κάνει με το περιεχόμενο του mail που έστειλε η γραμματέας του κόμματος Θεοδώρας Τζάκρη προς όλους τους βουλευτές για να τους προσκαλέσει στις Σπέτσες.

Στο σχετικό mail η Θεοδώρας Τζάγκρη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Προσκαλείστε να παρουσιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις για κατάθεση νομοθετικών παρεμβάσεων στον τομέα σας. Η μέγιστη διάρκεια της παρουσίασης όλων αυτών των στοιχείων σε μορφή power point δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30’, με εξαίρεση αυτή του Τομέα Οικονομικών που μπορεί να διαρκέσει έως 60’. Συνιστάται ο απολογισμός του έργου να μην υπερβαίνει τα 10’ λεπτά και ο υπόλοιπος χρόνος να αφορά τον προγραμματισμό των δράσεων για το επόμενο εξάμηνο και την κατάθεση νομοθετικών παρεμβάσεων. Παρακαλείσθε τα power points να αποσταλούν μέχρι 18-1-2024».

Η πρώτη που αντέδρασε στο περιεχόμενο του μειλ ήταν η Έλενα Ακρίτα, η οποία χαρακτήρισε «φιρμάνι» το email της κ. Τζάκρη μιλώντας για ύφος γραφής και πρόσκλησης που δεν συνάδει σε βουλευτές αριστερού κόμματος αλλά σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων.

Στέφανος Κασσελάκης: ''Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «στενό κύκλο», όλοι είμαστε μία γροθιά''

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση του πάντως υπερασπίστηκε την απόφαση του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Γνωρίζω ότι πολλά από αυτά που κάνω είναι ασυνήθιστα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Έχω καλέσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι μου στις Σπέτσες - που τον Γενάρη απέχουν πολύ από την εικόνα του τουριστικού προορισμού. Θα είμαστε μαζί ένα ολόκληρο τριήμερο, θα αναλύσει ο καθένας τις προτάσεις του στον τομέα του και θα χαράξουμε την κοινή μας στρατηγική. Είναι πολύ σημαντικό οι βουλευτές να συμμετέχουν στη χάραξη της πολιτικής γραμμής σε κάθε νομοσχέδιο, ανεξαρτήτως προσωπικής ειδίκευσης και περιφέρειας εκλογής. Όπως έχω πει επανειλημμένα, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «στενό κύκλο», όλοι είμαστε μία γροθιά. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα παλέψει και στο Κοινοβούλιο και στους δρόμους ως μία συμπαγής ομάδα. Την ώρα που τα ΜΜΕ της προπαγάνδας μιλούν για «εκδρομή», εμείς θα έχουμε ένα τριήμερο εργασίας, όπως συνηθίζεται ιδιαίτερα σε άλλες χώρες και είναι μία εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία. Αυτά δε γίνονται σε συσκέψεις μερικών ωρών».