Την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις ένιωσε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόσκληση στους βουλευτές του κόμματος, σύμφωνα με την οποία η επόμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος θα γίνει στις… Σπέτσες στις 19 με 21 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «τριήμερο εργασίας», το οποίο θα έχει ως στόχο τη χάραξη κοινής πολιτικής στρατηγικής. Μάλιστα, θέλησε να σχολιάσει αυτές τις αντιδράσεις και τα σχόλια περί «εκδρομής», αναφέροντας πως αυτό «συνηθίζεται ιδιαίτερα σε άλλες χώρες και είναι μία εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία».

Οι βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχαν λάβει νωρίτερα mail γι' αυτή τη συνάντηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εντείνει τις αναταράξεις που υπάρχουν στο κόμμα, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που τηρούν αρνητική στάση γι' αυτό το τριήμερο.

Διαβάστε ακόμα: 
Ο Κασσελάκης συγκαλεί κοινοβουλευτική ομάδα στις Σπέτσες - Αντιδράσεις από τους βουλευτές

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κ. Έλενα Ακρίτα ήταν η πρώτη που αντέδρασε έντονα και μάλιστα με κοινοποίηση σε όλους τους βουλευτές. Χαρακτήρισε φιρμάνι το email της κ. Τζάκρη, μιλώντας για ύφος γραφής και πρόσκλησης που δεν συνάδει σε βουλευτές αριστερού κόμματος αλλά σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη


Γνωρίζω ότι πολλά από αυτά που κάνω είναι ασυνήθιστα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Έχω καλέσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι μου στις Σπέτσες - που τον Γενάρη απέχουν πολύ από την εικόνα του τουριστικού προορισμού.

Θα είμαστε μαζί ένα ολόκληρο τριήμερο, θα αναλύσει ο καθένας τις προτάσεις του στον τομέα του και θα χαράξουμε την κοινή μας στρατηγική.

Είναι πολύ σημαντικό οι βουλευτές να συμμετέχουν στη χάραξη της πολιτικής γραμμής σε κάθε νομοσχέδιο, ανεξαρτήτως προσωπικής ειδίκευσης και περιφέρειας εκλογής. Όπως έχω πει επανειλημμένα, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «στενό κύκλο», όλοι είμαστε μία γροθιά. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα παλέψει και στο Κοινοβούλιο και στους δρόμους ως μία συμπαγής ομάδα.

Την ώρα που τα ΜΜΕ της προπαγάνδας μιλούν για «εκδρομή», εμείς θα έχουμε ένα τριήμερο εργασίας, όπως συνηθίζεται ιδιαίτερα σε άλλες χώρες και είναι μία εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία.

Αυτά δεν γίνονται σε συσκέψεις μερικών ωρών.

Προσωπικά, δεν θα πορευτώ στην ελληνική πολιτική ούτε με τα συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς ούτε με το βλέμμα στο bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Χαράσσω τον δρόμο μου χωρίς κανένα φόβο και με πολύ πάθος, με συνοδοιπόρους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη μας, τα μέλη μας, και κυρίως τον κόσμο που καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από αυτά που τον ταΐζει η Ενημέρωση Μητσοτάκη.