Για τον εορτασμό των Θεοφανίων στο Φανάρι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πάει χωρίς τον σύζυγό του, Τάιλερ Μάκμπεθ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντήσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να φτάσει αύριο Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, απευθείας από τις ΗΠΑ, ενώ ο Τάιλερ θα μεταβεί στην Αθήνα. Παρότι είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να παραβρίσκεται και ο Τάιλερ, τελικώς κρίθηκε σκόπιμο να μη συμβεί αυτό.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης μετά τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είχε αφήσει αιχμές για την εκκλησιαστική ιεραρχία της χώρας μετά τις δηλώσεις ανώτατων κληρικών σχετικά με το ζήτημα της τεκνοθεσίας και του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανταλλάσσοντας ευχές με τους δημοσιογράφους παραμονές των Χριστουγέννων, χαρακτήριζε προοδευτικούς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πάπα για τις προωθημένες θέσεις που έχουν εκφράσει σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια, σε αντίθεση με τις ακροδεξιές κορόνες, όπως σημείωνε, άλλων εκπροσώπων της Εκκλησίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ανήμερα της εορτής των Αγίων Θεοφανίων, θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Εν συνεχεία, θα παρευρεθεί στον καθαγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο.

Το ραντεβού με τον κ. Βαρθολομαίο είχε συζητηθεί κατά τη συνάντηση που είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Την προετοιμασία για την επίσκεψη Κασσελάκη στο Φανάρι έκανε ο διπλωματικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Καλπαδάκης που βρίσκεται ήδη εκεί, ενώ προετοίμασε και τη συνάντηση με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, τον βασικό αντίπαλο του Ταγίπ Ερντογάν και μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος CHP, που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι και υποψήφιος πρόεδρος στις προεδρικές εκλογές του 2028.