Η ακρίβεια είναι μια καθημερινή μάχη και σε αυτήν δεν υπάρχει μαγικό κουμπί για να το πατήσεις και να την εξαφανίσεις, η οποία αποτελεί πανευρωπαϊκό, εισαγόμενο πρόβλημα, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Είμαστε καλύτερα από άλλες χώρες, που μείωσαν το ΦΠΑ, όπως η Ισπανία, τις οποίες κάποιοι έκαναν σημαία ως αντιπρόταση» υπογράμμισε ο Νίκος Ρωμάνος. «Έχω τα στοιχεία της Eurostat τα προχθεσινά, η Ισπανία έχει υψηλότερο συνολικό πληθωρισμό τροφίμων από την Ελλάδα. Εμείς, αντίθετα, τι λέγαμε από τότε; Ότι αυτές οι χώρες, κι η απόδειξη είναι τα στοιχεία που σας είπα, που πήγαν σε αυτή τη λύση, τώρα ψάχνουν τρόπο να την πάρουν πίσω» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Tύπου τόνισε πως επί της διακυβέρνησης της ΝΔ έχουν ήδη επιβληθεί 42 εκατ. ευρώ πρόστιμα σε τράπεζες, 11 εκατ. ευρώ πρόστιμα για αισχροκέρδεια, 6 εκατ. ευρώ πρόστιμα για πλασματικές εκπτώσεις, αναφερόμενος ταυτόχρονα με όλα αυτά τα εργαλεία, μεταξύ άλλων, στην πλατφόρμα e-Καταναλωτής.

Ρωμανός: Η κυβέρνηση υλοποιεί τις μεγαλύτερες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της μεταπολίτευσης

Παράλληλα με τη μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας, υπογράμμισε o Νίκος Ρωμανός, η κυβέρνηση υλοποιεί τις μεγαλύτερες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της μεταπολίτευσης, όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το οποίο θα περίμενε, όπως συμπλήρωσε, να στήριζε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Πρόκειται, όπως είπε, «για κάτι που συζητάμε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, που είναι αυτονόητο, κι είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν είχε υιοθετήσει».