Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, προκειμένου οι τελευταίοι να αποκαταστήσουν τα σχολεία στη Θεσσαλία που υπέστησαν ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Το μνημόνιο υπεγράφη από τον Χρήστο Σταϊκούρα, την πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού και το διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Αθανάσιο Γιάνναρη.

Διαβάστε ακόμα: Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Αναλαμβάνει την αποκατάσταση των σχολείων σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα


«Ως ελληνικός εφοπλισμός σε λιγότερο από 10 ημέρες συγκεντρώσαμε πάνω από 50 εκατομμύρια για τα σχολεία στη Θεσσαλία»

Η Μελίνα Τραυλού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του πρωθυπουργού, πριν από περίπου δύο μήνες, για τη συμβολή μας στην αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και στις γύρω περιοχές. Εμείς, ως ελληνικός εφοπλισμός, ανταποκριθήκαμε άμεσα και σε διάστημα λιγότερο των δέκα ημερών συγκεντρώσαμε στο ειδικό μας ταμείο πάνω από πενήντα εκατομμύρια, όπως μας ζητήθηκε από την πατρίδα.

Θέλω να ευχαριστήσω, κατ’ αρχάς, εσάς, κύριε υπουργέ, καθώς και τα συναρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες των Κτιριακών Υποδομών για την άψογη συνεργασία, ώστε να φτάσουμε σήμερα να υπογράψουμε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας. Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών -και ο ελληνικός εφοπλισμός- διαχρονικά στηρίζει την παιδεία και είμαστε υπερήφανοι που θα αναλάβουμε τα τριάντα τρία σχολεία, που είναι και το σύνολο των σχολικών μονάδων που έχουν πληγεί. Είμαστε δίπλα σας, δίπλα στην πατρίδα, όπως πάντα. Θέλω να τονίσω ότι είναι το πρώτο έργο που αναλαμβάνουμε και είμαστε σε συνεχή συνεργασία μαζί σας, για να δούμε και περαιτέρω πώς θα αξιοποιήσουμε το υπόλοιπο της δωρεάς μας».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Αθανάσιος Γιάνναρης τόνισε: «Η ποντοπόρος ναυτιλία πλέει σταθερά δίπλα στην πατρίδα όποτε χρειαστεί. Θεωρούμε χρέος μας να αξιοποιήσουμε αυτή τη δωρεά με τον καλύτερο τρόπο. Τα σχολεία όχι μόνο να αποκατασταθούν, αλλά να γίνουν σύγχρονα και καλύτερα απ’ ό,τι ήταν πριν, ώστε να γεμίσουν χαρούμενα παιδιά. Η “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” είναι αφοσιωμένη στην αποστολή της και θα την ολοκληρώσουμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα».