Ο κ. Σπανάκης μίλησε στο MEGA για την κατάργηση του 30% της παρακράτησης στους εργαζόμενους συνταξιούχους.

«Από τώρα μέχρι την Πέμπτη καταβάλλονται οι συντάξεις του Ιανουαρίου. Όσοι είχαν δηλώσει ότι ήταν εργαζόμενοι, θα λάβουν το 100% της σύνταξης και ας είναι εργαζόμενοι. Το μεσημέρι θα γίνει νόμος του κράτους, αφορά στις συντάξεις που καταβάλλονται για τον Γενάρη. Το είχαμε υποσχεθεί στις προγραμματικές μας δηλώσεις και αυτό κάνουμε», είπε αρχικά.

«Φέρνουμε ένα νομοσχέδιο που έχει 13 πολύ σημαντικά σημεία. Λύνουμε 100 προβλήματα φορέων διάφορων κοινωνικών ομάδων. Επίσης δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 30.000 ευρώ να μπορούν να βγουν στη σύνταξη. Κάποιος που χρωστάει 32.000 για παράδειγμα μπορεί να πληρώσει τη διαφορά και να πάρει σύνταξη. Θα δούμε πώς θα τρέξει το μέτρο για να δούμε και τυχόν διεύρυνση στο μέλλον. Έχουμε σημαντική διάταξη για τους κληρικούς. Τους δίνουμε τη δυνατότητα στα 67 τους να λάβουν το εφάπαξ τους. Φέρνουμε λύσεις για ιδιοκτήτες καταστημάτων, βενζινοπώλεις, παγώνουμε το επιτόκιο οφειλών», συμπλήρωσε ο κ. Σπανάκης.

Διαβάστε ακόμα: Ασφαλιστικό: Τι ισχύει για εργαζόμενους συνταξιούχους, για όσους χρωστούν στον ΕΦΚΑ και επικουρικές συντάξεις

Για το επίδομα μητρότητας και τις επικουρικές

«Δίνουμε το επίδομα μητρότητας για ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες έχουμε και την ενοποίηση των προϋποθέσεων ώστε πάνω από 12.000 επικουρικές συντάξεις θα βγουν αυτόματα. Αυτό λύνεται σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Σπανάκης.

Σπανάκης για τροπολογία για μεταναστευτικό: "Δεν τίθεται ζήτημα τριγμών ή ενότητας στη ΝΔ"


Τέλος, αναφορικά με την τροπολογία για το μεταναστευτικό σημείωσε ο κ. Σπανάκης πως, «Οι περισσότεροι ομιλητές το μεσημέρι είναι της ΝΔ που θα τοποθετηθο6υν. Δεν υπάρχει κανένας τριγμός και κανένα θέμα ενότητας στη ΝΔ. Πολλοί αγροτικοί σύλλογοι λένε ότι η εν λόγω τροπολογία τους «λύνει τα χέρια». Κάθε χρόνο η Επιθεώρηση Εργασίας καταθέτει στη Βουλή μια έκθεση. Με αυτή τη διάταξη βγάζουμε από την ομηρία χιλιάδες αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Δεν πρόκειται για νομιμοποίηση αλλά για άδεια εργασίας».

Δείτε όλα όσα είπε ο Βασίλης Σπανακης στο MEGA