Για λανθασμένο χειρισμό στην τροπολογία έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, δηλώνοντας στη συνέχεια ότι "το να διαφοροποιηθώ στην αυριανή ψηφοφορία είναι αστείο", στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm.

Αρχικά, επεσήμανε πως "Με ή χωρίς κομματική πειθαρχεία επί της αρχής ούτως ή άλλως συμφωνώ με την τροπολογία, παρότι όπως γνωρίζετε ανήκω στους σκληρούς σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα και τη μεταναστευτική πολιτική". 

«Για μια ακόμη φορά δεν έγινε σωστός χειρισμός. Πρέπει να καταλάβουν οι υπουργοί και οι σύμβουλοι του Μαξίμου ότι πρέπει να σέβονται την κοινοβουλευτική ομάδα που στηρίζει την κυβέρνηση. Αν η τροπολογία αυτή είχε παρουσιαστεί τουλάχιστον στους βουλευτές που μετέχουν στην αρμόδια επιτροπή, είχε συζητηθεί μαζί τους και είχαν δοθεί απαντήσεις στα ερωτήματα, ουδέν πρόβλημα θα υπήρχε» πρόσθεσε.

«Αύριο θέλω να ακούσω πώς θα γίνεται το τσεκάρισμα αυτών των ανθρώπων. Θα έχουν κάποια χαρτιά; Κάτι αποδεικτικό; Και δεύτερον, ότι άλλο ανανέωση άδειας εργασίας όταν θα λήξει η αρχική και άλλο νομιμοποίηση πλήρης. Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Αυτές τις δύο ενστάσεις έχω, αλλά επί της αρχής δεν είμαι αντίθετος» ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης.

«Ο Αντώνης Σαμαράς πάντα είχε αυτές τις απόψεις, αλλά νομίζω ότι δεν θα ήταν κακό να σηκώσει ο αρμόδιος υπουργός το τηλέφωνο και να πει στον Αντώνη Σαμαρά σου στέλνω αυτή την τροπολογία να δεις και πες μου την άποψή σου, θα του έπεφτε η μούρη; Δεν κατάλαβα! Ήταν πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός τόσα χρόνια. Πρέπει να σεβόμαστε ορισμένα πράγματα και θεσμούς. Αρχηγοί και τέως πρωθυπουργοί είναι θεσμοί. Να μάθουν να συμπεριφέρονται. Και σας το λέω εγώ που θα την ψηφίσω. Αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο» υπογράμμισε.

«Τις προηγούμενες 4 ημέρες ήταν άσχημη η εικόνα στην Βουλή. Ήμασταν μέσα στη Βουλή αυτοί που επρόκειτο να μιλήσουμε, 2-3 που θα ακολουθούσαν και αυτό ήταν όλο. Αυτό δυστυχώς δεν είναι ωραίο, εγώ δεν μπορώ να κάνω νουθεσίες στους νέους συναδέλφους. Θα σας πω μια ιδέα που είχε εφαρμοστεί όταν ήμουν ευρωβουλευτής και συνεχίζει να ισχύει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Γιατί μην νομίζετε ότι και εκεί η εικόνα ήταν καλύτερη. Με απόφαση του προεδρείου χωρίς να υπάρχει θέμα ψήφισης νομοσχεδίου αλλά παρουσίας μόνο, έκαναν αιφνιδιαστικές ονομαστικές ψηφοφορίες. Και αν στον μήνα μέσα σε 3 από τις αιφνιδιαστικές ονομαστικές ψηφοφορίες ήσουν απών κοβόταν αντίστοιχο ποσοστό από τον μισθό. Γέμισε αμέσως το κοινοβούλιο!» κατέληξε.