Με τη χθεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε χθες να αντιμετωπίσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργήσει οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι οποίες εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην τρίτη θέση και το ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη.


Μοναδικός αντίπαλος του Κασσελάκη ο Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε ως μοναδικό αντίπαλο του τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι τον Νίκο Ανδρουλάκη, θέλοντας έτσι να διαμηνύσει ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων δεν απηχούν την εικόνα που έχει ο ίδιος για την πορεία του κόμματος του.

Στην ομιλία του έκανε έμμεση αναφορά στον Νίκο Ανδρουλάκη με αιχμές για το στόχο που έχει θέσει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στις επικείμενες ευρωεκλογές. Χωρίς να τον κατονομάσει, μάλιστα, ανέφερε ότι η έγνοια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ στα ποσοστά αλλά όχι να αντιπαρατεθεί στη ΝΔ.

«Εμάς δεν μας αφορά μια μικροαντιπαράθεση μέσα στον προοδευτικό χώρο για το ποιος θα είναι λιγότερο ή περισσότερο δεύτερος» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό ενδεχομένως να αφορά κάποιους άλλους», συνέχισε ο κ. Κασσελάκης, «που συνεχώς μιλούν στο όνομα της δημοκρατικής παράταξης, αλλά έχουν ξεχάσει ποιος είναι ο ιστορικός ρόλος της δημοκρατικής παράταξης σε αυτή τη χώρα: Να βρίσκεται απέναντι στη Δεξιά και να την κερδίζει».

Και πρόσθεσε: «Εμείς το θυμόμαστε καλά. Δεν το ξεχνάμε. Και δεν το ξεχνά και ο προοδευτικός κόσμος της χώρας. Και θα μας πιστώσει αυτή τη στάση και θα μας εμπιστευτεί ξανά».

Διαβάστε ακόμα: Ευρωεκλογές 2024: Οι στόχοι Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη – Τα πρώτα συμπεράσματα από τις δημοσκοπήσεις

Αλλαγή τακτικής απέναντι στη Νέα Αριστερά

Την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να έχει αλλάξει τακτική απέναντι στη Νέα Αριστερά, καθώς δεν κάνει καμία αναφορά στους πρώην συντρόφους του. Με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει ότι τα προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματος τελείωσαν με την διάσπαση και πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτάει μπροστά.

«Από τη δική μας πλευρά, δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο προοδευτικό κοινωνικό ρεύμα νίκης» ανέφερε στις συνεντεύξεις που έδωσε, προσθέτοντας πως βλέπει τα προμηνύματα αυτού του ρεύματος «στα χιλιάδες νέα μέλη που γράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ» και στην καθημερινή του επαφή με τους πολίτες.

«Από τη στιγμή που είμαστε καθημερινά δίπλα στους πολίτες, τους ακούμε, τους μιλάμε, διεκδικούμε, προτείνουμε, γινόμαστε η φωνή τους, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξανακερδίσουμε: Πρώτα το ενδιαφέρον τους. Μετά την εμπιστοσύνη τους. Και στην κάλπη, την ψήφο τους» κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Στο στρατόπεδο της Νέας Αριστεράς πάντως δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για την ομιλία του Αλέξη Χαρίτση στην Βουλή, καθώς όλο το τελευταίο διάστημα είχαν αναδείξει την συζήτηση για τον προϋπολογισμό ως μάχη των μαχών.

Οπως έλεγαν στελέχη που ακολούθησαν τους 11 βουλευτές, ο Αλέξης Χαρίτσης με την χθεσινή του ομιλία ανέδειξε το αριστερό αφήγημα για την οικονομία.