Συνάντηση με τον διευθυντή της Διεύθυνσης της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας, τους προϊσταμένους των τμημάτων και τους εκπροσώπους των εργαζομένων είχε σήμερα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρη Δούκας.

Ο κ. Δούκας ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο ανθρώπινο δυναμικό και τις υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ παρουσίασε το σχέδιο της νέας δημοτικής Αρχής για μία Αθήνα ασφαλή και προσβάσιμη για όλους τους πολίτες. 

Διαβάστε επίσης: TikToker καταγγέλλει κλαίγοντας σεξουαλική παρενόχληση από άνδρες της δημοτικής αστυνομίας - ΕΔΕ διέταξε ο Μπακογιάννης

 «Θέλουμε να σπάσουμε το αίσθημα της εγκατάλειψης, να νιώσουν οι πολίτες ξανά ασφαλείς. Αυτός είναι ένας θεμελιώδης πυλώνας για την ευημερία και την ποιότητα ζωής των Αθηναίων», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Σε αυτή την προσπάθεια τα στελέχη μας στη Δημοτική Αστυνομία πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή. Ο δημοτικός αστυνομικός θα είναι ο άνθρωπος του δήμου σε κάθε γειτονιά, πάντα δίπλα στον πολίτη».

Ο Χάρης Δούκας προανήγγειλε αυστηρούς ελέγχους

Ο κ. Δούκας προανήγγειλε αυστηρούς ελέγχους για το παράνομο παρκάρισμα, τήρηση των προβλεπόμενων ωραρίων για τις φορτοεκφορτώσεις και λήψη μέτρων για τον περιορισμό της ηχορύπανσης. Δεσμεύθηκε, επίσης, για την πλήρη εφαρμογή των νόμων και κανονισμών που ισχύουν για τα τραπεζοκαθίσματα και για τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου αδειών προσβάσιμη στον κάθε πολίτη.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο νέος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και δημόσιων κοινόχρηστων χώρων Θωμάς Γεωργιάδης και ο νέος γενικός γραμματέας του δήμου Βασίλης Μπόκος.

Όσον αφορά την καταγγελία που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας για σεξουαλική παρενόχληση νεαρής γυναίκας από δημοτικούς αστυνομικούς, ο κ. Δούκας ζήτησε να διενεργηθεί ΕΔΕ και να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα με εντολή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, διατάχθηκε η άμεση διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί καταγγελία που αφορά σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από δημοτικούς αστυνομικούς.