O καθηγητής που συνελήφθη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης προστασίας Ανηλίκων της ΕΛΑΣ την περασμένη Παρασκευή στο Μοσχάτο, έπειτα από σοβαρές καταγγελίες μίας 11χρονης μαθήτριάς του για παρενόχληση, αποδίδει τις εις βάρος του καταγγελίες σε...παρεξήγηση.

Η κατάθεση του στους αστυνομικούς ήρθε στη δημοσιότητα και όπως αποκάλυψε το protothema.gr, αναφέρεται και η...αλλόκοτη συμπεριφορά που είχε τουλάχιστον σε πέντε ακόμη μαθήτριες.

«Με παρεξήγησαν. Δεν ξέρω τι συνέβη. Δεν έχω κάνει κάτι». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του καθηγητή, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, όταν πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ και ήρθε σε επαφή με τους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις καταγγελιες της 11χρονης μαθήτριάς του πως την πλησίασε από πίσω και της είπε «έλα να σου κάνω μασάζ» αρνήθηκε τα πάντα. Υποστήριξε πως δεν χάιδεψε ποτέ την μαθήτριά του ούτε στον λαιμό ούτε και στην πλάτη, όπως είπε εκείνη στον διευθυντή του σχολείου αλλά και στους γονείς της που κατήγγειλαν αμέσως το συμβάν στην ΕΛΑΣ.

Έπειτα από την καταγγελία των γονέων, η αντίδραση των αστυνομικών ήταν ταχύτατη, όπου και συνέλαβαν τον καθηγητή και ξεκίνησαν τις καταθέσεις από άλλες μαθήτριες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του άνωθεν ιστοτόπου, η συμπεριφορά του καθηγητή ήταν περίεργη τουλάχιστον σε πέντε ακόμη μαθήτριες, που μπορεί να μην προέβη σε κάποια απαγορευμένη πράξη, αλλά πολλές φορές είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντί τους και τις κοιτούσε περίεργα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Βάσει των καταγγελιών, ο καθηγητής γυμνασίου, ζήτησε από το 11χρονο κορίτσι να βγάλει τη μπλούζα του και να ξαπλώσει πάνω σε θρανίο, ενώ το περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψή του έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή.

Ειδικότερα, όπως λέγεται στην καταγγελία, ο κορίτσι είχε μείνει τελευταίο στην αίθουσα και μάζευε τα πράγματά του, όταν -σύμφωνα με όσα αναφέρουν αστυνομικές πηγές-, ο καθηγητής πλησίασε το παιδί από πίσω και του είπε «έλα να σου κάνω μασάζ». Στη συνέχεια άρχισε να το χαϊδεύει στο λαιμό και την πλάτη, ενώ μάλιστα δεν δίστασε να του πει «βγάλε τη μπλούζα σου και ξάπλωσε στο θρανίο»!

Το κορίτσι αντέδρασε και αμέσως πήγε στο γραφείο του διευθυντή, όπου και περιέγραψε όσα είχαν γίνει. Οι γονείς του παιδιού ειδοποιήθηκαν από το ίδιο το κοριτσάκι, όπως λέει ο πατέρας της, έκαναν καταγγελία και αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων συνέλαβαν τον 45χρονο καθηγητή.

Μετά τη σύλληψή του, ακολούθησε έρευνα που έφερε στην επιφάνεια το ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός είχε δημιουργήσει παράπονα με τη συμπεριφορά του. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται υπήρχαν παράπονα μαθητριών για σεξιστική συμπεριφορά του καθηγητή, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες, ανέβαζε κορίτσια στον πίνακα και μπροστά σε όλα τα παιδιά τα κοιτούσε περίεργα.

Το Σάββατο ο 45χρονος καθηγητής, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σήμερα Δευτέρα δικάζεται στην Ευελπίδων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 45χρονος, ο οποίος είναι ανύπαντρος, φαίνεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.