Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αρχικά, όσον αφορά στην ακρίβεια, ο Κώστας Τσιάρας είπε: «Υπάρχει συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει. Δεν είναι θέμα το οποίο αφορά μόνο στην Ελλάδα, το ζήτημα είναι ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια πολύ συστηματική προσπάθεια και με ελέγχους στην αγορά και με προϊόντα τα οποία πρέπει να ρίξουν τις τιμές τους και με τη δυνατότητα να δοθούν κάποια βοηθήματα ειδικά στους πλέον αδύναμους συμπολίτες μας αλλά κυρίως με το γεγονός να ενισχύσουμε τα πραγματικά εισοδήματα».

*Διαβάστε εδώ: Άγρια επίθεση Φλωρίδη σε Πολάκη και Τσακαλώτο: Κρατήσατε τη Βουλή ανοιχτή για να αθωώσετε βαρυποινίτες (Βίντεο)


Κώστας Τσιάρας: Θεωρώ ότι δημιουργήσαμε ασφάλεια δικαίου

Αναφορικά με την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, είπε: «Αυτό το οποίο υπήρχε κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς έπρεπε να το αλλάξουμε με επείγουσες διαδικασίες, φυσικά και το κάναμε.

Θεωρώ ότι δημιουργήσαμε ασφάλεια δικαίου, θεωρώ ότι αυτό λειτούργησε με ένα τέτοιο τρόπο, ώστε για πρώτη φορά να πάρουμε θετική έκθεση για το κράτος δικαίου από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Φέτος έχουμε την καλύτερη έκθεση για το κράτος δικαίου που επιτέλους η Ελλάδα αφήνει πίσω της το θολό τοπίο, το οποίο δεν δημιουργούσε συνθήκες, ούτως ώστε να καταχωρείται μεταξύ των χωρών που υποστηρίζουν πραγματικά το κράτος δικαίου. Από εκεί και πέρα πάντα υπάρχει ανάγκη βελτιώσεων και του ποινικού κώδικα και των ποινικών νόμων και αυτή είναι η λογική του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης.

Η νομοθετική πρωτοβουλία που προτείνει ο κ. Φλωρίδης έρχεται να συμπληρώσει την προσπάθεια την οποία κάναμε σε ένα προηγούμενο χρονικό διάστημα».