Στο πλευρό της Ευγενίας Λουπάκη, η οποία εξωθήθηκε σε παραίτηση, στέκονται οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο. Η συνέλευση των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε χθες, εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεσή της σε “απολύσεις ή «απομακρύνσεις» εξαιτίας αναρτήσεων στα social media. Το τι γράφει ο καθένας / καθεμία στα κοινωνικά δίκτυα δεν μπορεί να ελέγχεται και να εγείρει ποινές ή απειλές για τη δουλειά του. Πολλώ δε μάλλον, όταν αναφερόμαστε σε μια ανάρτηση που διορθώθηκε όταν επισημάνθηκε ότι είναι ανακριβής”.

Παραλλήλως οι εργαζόμενοι ασκούν σφοδρότατη κριτική στον διευθυντή του ραδιοφώνου Αδάμ Γιαννίκο υπογραμμίζοντας πως «θεωρούμε εξαιρετικά προβληματικό να επιτίθεται η διεύθυνση του σταθμού από τον αέρα σε εργαζόμενους / ες του σταθμού ονομαστικά, δίνοντας στη δημοσιότητα προσωπικά τους δεδομένα». Συμπληρώνουν με νόημα πως “δεν δεχόμαστε την «υποχρεωτική άδεια» ως μέσο διευθέτησης ή «συμμόρφωσης» των εργαζομένων που για οποιονδήποτε λόγο ενόχλησαν την διοίκηση του σταθμού”. Με βάση και τα προαναφερθέντα, οι εργαζόμενοι του κομματικού ραδιοφώνου ζητάνε «την επιστροφή της συναδέλφισσας Ευγενίας Λουπάκη στο πρόγραμμα του σταθμού, στην ώρα της εκπομπής της και την αποκατάσταση της επαγγελματικής της αξιοπρέπειας».

Έχει επίσης ενδιαφέρον και το γεγονός ότι ασκούν εμμέσως κριτική στην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, η οποία ουσιαστικά υπερασπίστηκε την απόλυση της κυρίας Λουπάκη: «Ζητάμε να μην εκτοξεύονται μεγαλοστομίες και δελτία τύπου που αναφέρονται σε εργαζόμενους, από άτομα που αγνοούν την λειτουργία και βασικά ζητήματα του σταθμού. Πόσο μάλλον όταν αυτά ζητούν και δίνουν πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων, συμβάλλοντας στην επιπλέον στοχοποίηση των εργαζομένων».