Το εµφυλιοπολεµικό κλίµα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται πλήρως και στα κοµµατικά ΜΜΕ.

Η κορυφή του παγόβουνου είναι τα όσα συµβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στον ραδιοφωνικό σταθµό «Στο Κόκκινο» µεταξύ του διευθυντή Αδάµ Γιαννίκου και της (απολυµένης) Ευγενίας Λουπάκη (σ.σ.: πρώην συζύγου του Θανάση Καρτερού), την ίδια ώρα που στο κάδρο της σύγκρουσης µπήκαν προβεβληµένα στελέχη, αλλά και µια σειρά εργαζοµένων του σταθµού.

Η αρχή του κακού... κλίματος

Το κακό κλίµα για την κυρία Λουπάκη ξεκίνησε πριν από λίγες ηµέρες, όταν έκανε µια ανάρτηση υπέρ της Eφης Αχτσιόγλου.

Και τούτο ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η εν λόγω δηµοσιογράφος ήταν αυτή που είχε επιλεγεί από τον κ. Κασσελάκη όταν θα έκανε στο ραδιόφωνο την «Ωρα του προέδρου».

Μετά τη σχετική ανάρτηση, διάφοροι «κασσελίστας», µεταξύ αυτών ο στιχουργός και αρθρογράφος του «Documento», Νίκος Μωραΐτης, είχαν ζητήσει την απόλυσή της.

Το θέµα έµεινε εκεί, ωστόσο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της κοµµατικής οργής ήταν η αναπαραγωγή που έκανε η Λουπάκη στον προσωπικό της λογαριασµό στο Facebook µιας φωτογραφίας του κ. Κασσελάκη µε τον σκύλο του στο Θησείο, η οποία συνοδευόταν από ένα ειρωνικό σχόλιο.

Η φωτογραφία αποδείχτηκε πως ήταν παλαιότερη και όχι την ηµέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η Λουπάκη την απέσυρε και ζήτησε συγγνώµη. Η ζηµιά είχε γίνει.

Η 15ήµερη άδεια και η παραίτηση

Με τη µεσολάβηση του κ. Καπνισάκη, διευθυντή του γραφείου του κ. Κασσελάκη, δεν απολύθηκε, αλλά της ζητήθηκε να πάρει µια... 15ήµερη άδεια.

Η Λουπάκη την εποµένη του θορύβου, σε µια ένδειξη ευθιξίας, παραιτήθηκε από το ραδιόφωνο και από τότε ξεκίνησε ένα µπαράζ ανταλλαγής... φιλοφρονήσεων µε τον διευθυντή του ραδιοφώνου, Αδάµ Γιαννίκο.

Θέση υπέρ της απόλυσης πήρε η Ελενα Ακρίτα, µε τα εκατέρωθεν πυρά µεταξύ της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ και της Λουπάκη να γίνονται viral στα social media.

Το θέµα απασχόλησε και τη συνέλευση των εργαζοµένων του ραδιοφώνου, οι οποίοι οµόφωνα ζήτησαν την επιστροφή της Λουπάκη στο πρόγραµµα του σταθµού, ασκώντας παράλληλα σφοδρότατη κριτική στη διεύθυνση.




*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" στις 16/12/202