Τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης ,καταδικάζοντας το μέτρο για το κλείσιμο των γηπέδων. Παράλληλα, ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, ότι τα μέτρα αυτά δε βοηθάνε στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Είχαμε μία τραγική εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, δυστυχώς ο άνθρωπος έχασε το πόδι του, παλεύει για τη ζωή του» είπε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον αστυνομικό που δίνει μάχη για τη ζωή του.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει εξαγγείλει τα ίδια πράγματα πολλές φορές. Η οπαδική βία είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι το οργανωμένο έγκλημα. Οι χούλιγκανς πρέπει να αντιμετωπιστούν με έναν τρόπο άμεσα νομοθετικό» τόνισε.

«Εμείς προτείνουμε καθαρά. Όποιος έχει εμπλακεί σε τέτοια περιστατικά ωμής βίας ή έχει καταδικαστεί στο παρελθόν να του απαγορευτεί η είσοδος σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν διάφορους σε τέτοια γεγονότα» ανέφερε για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

«Υπάρχει τεχνολογία με κάμερες, με ονομαστικό εισιτήριο. Ο κ. Μητσοτάκης τα έχει πει πολλές φορές αυτά, δεν έχουν γίνει. Τώρα να βγαίνει η κυβέρνηση και να λέει δύο μήνες απαγορεύεται ο κόσμος στο γήπεδο, τιμωρεί έτσι και τους υγιείς φιλάθλους. Που βοηθάει αυτό το μέτρο. Που βοηθάει να αντιμετωπίσουμε την οπαδική βία;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Επειδή δεν γίνονται τέτοια γεγονότα μόνο στους αθλητικούς χώρους αλλά κα έξω από αυτούς. Αν πούμε σε έναν νέο ότι δεν θα ξαναδείς την ομάδα σου από κοντά, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά σε τέτοια περιστατικά» τόνισε.

Ανδρουλάκης: "Ο κ. Μητσοτάκης όπως στις υποκλοπές έτσι και στα Τέμπη επιλέγει την συγκάλυψη"

Στην ερώτηση για αν υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας με τον κύριο Κασσελάκη ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε. «Το πρόβλημα σήμερα είναι πολιτικό. Πρώτο πρόβλημα η μεγάλη αποχή. Δεύτερο. Έχουμε ένα κόμμα με μεγάλα ποσοστά και πολλά κόμματα με μικρότερα. Πρέπει μία ισχυρή προοδευτική φωνή να είναι ακόμα δυνατότερη στις ευρωεκλογές ώστε να είναι ο αξιόμαχος αντίπαλος της ΝΔ στις εθνικές. Και αυτό φιλοδοξούμε να είναι η παράταξή μας. Και αυτό γιατί πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία στο πολιτικό σύστημα ανάμεσα στη ΝΔ και τη δημοκρατική παράταξη σε προγραμματικούς και ιδεολογικούς όρους, ώστε να μην υπάρχει ακόμα περισσότερη αλαζονεία. Γιατί το πρόβλημα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αλαζονεία».